Vanzarile de masini noi ar putea totaliza 130.000 de unitati

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 13:00
1619 citiri
Vanzarile de masini noi ar putea totaliza 130.000 de unitati

Vanzarile de automobile noi din acest an s-ar putea ridica la circa 130.000 de unitati, un nivel similar fiind posibil si pentru anul viitor, a declarat vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA), Brent Valmar.

"Cred ca am atins nivelul de jos si cred ca ar fi normal sa ne stabilizam si sa depasim perioda dificila. (...) Prognoza noastra merge undeva la 130.000 de autoturisme in acest an si cred ca acest nivel este rezonabil sa-l luam in seama si pentru anul viitor ", a spus oficialul APIA.

El a adaugat ca ideea cumularii a trei prime de casare, avansata de Ministerul Mediului, este binevenita.

"Faptul ca se permite retragerea din piata chiar si a trei masini pentru una noua mi se pare corecta. Exista din ce in ce mai putini posesori de rable care isi permit sa plateasca diferenta pana la una noua. E o masura potrivita pentru innoirea parcului si pentru sprijinirea industriei", a spus Valmar, care ocupa si functia de director general al celui mai mare importator din piata locala, Porsche Romania.

Introducerea de vouchere implica riscuri

"Cu voucher-ul trebuie sa fim foarte, foarte atenti care este procedura de derulare. Exista retele criminale specializate care falsifica bancnota de 100 de euro, care are tot felul de chei de siguranta. Va cam imaginati ce s-ar putea intampla daca vine cineva cu un bilet in valoare de vreo 900 de euro. Nu stiu cum se poate securiza ", a declarat oficialul APIA.

Potrivit acestuia, se pot gasi solutii, dar este nevoie ca autoritatile sa fie atente.

"Autoritatile trebuie sa gaseasca o rezolvare corecta, pentru ca daca te duci la banca cu o bancnota falsificata, casiera nu ti-o primeste, o iei inapoi. Daca un dealer s-ar duce cu un voucher din acesta la Ministerul Mediului sa-si ia banii, banuiesc ca s-ar intampla la fel. Distribuitorii de masini nu sunt pregatiti sa faca diferenta dintre un voucher falsificat si unul autentic", a precizat Valmar, citat de Mediafax.

El a declarat ca firmele auto trebuie sa aiba grija de investitiile facute in retele de distributie si de personal, deoarece scaderea pietei impune restructurarea activitatilor.

Pana in prezent unii dealeri de la parterul blocurilor si-au inchis activitatea, iar pana la sfarsitul anului astfel de cazuri vor mai exista, in opinia lui Valmar.

Inmatricularile de automobile noi au cazut cu 59,4% in primele opt luni, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 81.857 unitati, iar inregistrarile de masini rulate au avansat cu 8,1%, la 152.620 unitati, potrivit Directiei Regim Permise si inmatriculare a Vehiculelor.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#valmar, # masini, # noi, # apia , #stiri Porsche