Cat au cheltuit romanii de Paste

Luni, 16 Aprilie 2012, ora 13:40
1323 citiri
Cat au cheltuit romanii de Paste

Bugetul alocat pentru cumparaturile de Paste in acest an este cuprins intre 100 si 500 de lei, au declarat jumatate dintre romanii care au participat la un sondaj, in timp ce unul din cinci respondenti a alocat pana la 1.000 de lei. Numai 2% dintre participanti au precizat ca bugetul de Paste al familiei lor va depasi 2.000 de lei

Patru din zece au spus ca vor cheltui mai putin comparativ cu anii trecuti, se mai arata in sondajul realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) in perioada 12-13 aprilie 2012, potrivit Mediafax care citeaza Gandul.info.

Pe de alta parte, aproape jumatate dintre respondenti au declarat ca nu cumpara carne de miel de Paste in acest an, in timp ce aproape un sfert dintre cei care intentioneau sa achizitioneze miel au precizat ca bugetul alocat la acest capitol a fost cuprins intre 200 si 249 de lei.

Ancheta mai arata ca aproape sase din zece respondenti au mentionat ca de Paste vor avea acasa intre 10 si 30 de oua inrosite, iar mai mult de o treime dintre ei spun ca vopsesc peste 30 de oua cu aceasta ocazie.

In ce priveste dulciurile, ancheta releva faptul ca aproape sapte din zece participanti isi fac acasa prajiturile, doar 16% afirmand ca le cumpara de la laboratoare specializate.

Cat mananca romanii de Paste

Romanii consuma in perioada sarbatorilor de Paste, printre altele, aproximativ sapte milioane de cozonaci, 50 de milioane de oua si patru milioane de miei, potrivit datelor furnizate gandul de reprezentantii producatorilor agricoli.

Astfel, in acest interval vor fi sacrificati in total peste patru milioane de miei, in conditiile in care anul trecut au fost sacrificati 3.950.130 miei, conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii. Productia de carne de ovine acopera necesarul de consum intern in proportie de 99%.

In 2011, consumul de carne de ovine in Romania a fost de 2,1 kg/locuitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#cheltuieli Paste, #cumparaturi paste, #bani cheltuiti Paste , #Cosul de consum