Aurul devine neinteresant pe pietele din New York

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 17:46
1475 citiri
Aurul devine neinteresant pe pietele din New York

Pretul aurului ar putea scadea din nou, dupa ce investitorii au inceput sa vanda lingouri ca sa isi poata plati datoriile inregistrate pana acum. Acest lucru s-a evidentiat cel mai bine pe pietele din New York, dar analistii se tem ca tendinta s-ar putea extinde si pe alte piete.

Depozitele in lingouri au atins un nivel record, respectiv de 2.360 de tone metrice, pe data de 14 decembrie. Miercuri, acestea au cazut pana la 2.329 de tone metrice, cel mai mic nivel din 17 noiembrie, arata informatiile Bloomberg.

Scaderea depozitelor de aur ar putea fi pusa pe seama avansului obtinut de moneda unica europeana, in raport cu dolarul. Pretul aurului cu livrare in februarie a inregistrat o modificare usoara si a ajuns la 1.614 dolari pe uncie, cu 0,3% mai mult fata de pretul de miercuri.

Pretul lingourilor cu livrare imediata a scazut cu 0,2%, pana la 1.612,69 dolari pe uncie. Aurul, in crestere cu 13% in acest, an isi va putea recupera pierderile in urmatoarele trei luni, spun analistii. Preturile au scazut cu 6,6% saptamana trecuta si au atins 1.560 de dolari pe uncie, pe data de 15 decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#pret aur, #investitie aur, #valoare aur, #evolutie pret aur 2012 , #Pret aur