Aurul, la un nou nivel record

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 23:40
1244 citiri
Aurul, la un nou nivel record

Cotatia aurului a urcat, miercuri, la un nou nivel record, peste 1.325 de dolari, in contextul deprecierii dolarului in raport cu euro, volatilitatea de pe pietele valutare sustinand interesul investitorilor pentru plasamente in aur, potrivit Mediafax.

Un anunt al Bancii Japoniei privind infiintarea de fonduri care vor fi folosite pentru achizitia de active, astfel incat sa contribuie la deprecierea yenului, a sustinut cresterea pretului aurului.

Masurile adoptate de statele emergente pentru a limita aprecierea proprilor monede contribuie, de asemenea, la avansul cotatiei aurului.

Cotatia unciei de aur a crescut, marti, pe piata spot europeana pana la 1.328,05 dolari, cu circa 1% mai mult fata de ziua anterioara. Pretul a revenit la 1.315,2 dolari pe uncie pana la 11:29 GMT.

Dolarul s-a depreciat pana la minimul a opt luni si jumatate fata de un cos format din sase valute importante, din cauza presiunilor exercitate pentru achizitii de euro.

Aurul este influentat de variatiile cursului dolarului, deprecierea monedei americane tinzand sa creasca atractivitatea acestuia ca investitie alternativa.

In plus, aurul devine, prin deprecierea doalrului, mai ieftin pentru detinatorii altor valute. Cotatia aurului a inregistrat recorduri pe parcursul a sase sedinte consecutive pana vineri. 

Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Moneda naţională s-a depreciat joi, 28 martie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la 4,9730 lei, în urcare cu 0,20 bani (0,04%) faţă de cotaţia...
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#aur, #nivel record, #dolar, #euro, #curs valutar , #Pret aur