Aurul pierde castigurile anterioare pe fondul aprecierii dolarului

Marti, 01 Aprilie 2008, ora 10:40
1198 citiri
Aurul pierde castigurile anterioare pe fondul aprecierii dolarului

Aurul a pierdut castigurile anterioare dupa ce dolarul s-a apreciat in fata principalelor monede si pretul metalului ar putea fi in deriva pana la publicarea statisticilor economice saptamanale din Statele Unite, relateaza Reuters. Pretul aurului a atins un maximum de 920,60 dolari/uncie pe fondul tranzactiilor speculative. Mai tarziu, a scazut la 914,00-914,80 dolari/uncie, in scadere fata de 916,20-917,00 dolari/uncie la inchiderea sedintei de luni din New York, sedinta pe parcursiul careia a inregistrat o coborare de 2%, influentat de ieftinirea petrolului.


"Desi tendinta pe termen lung a aurului se mentine, credem ca parcurge o perioada destul de volatila, astfel ca tendinta pe termen scurt este foarte neclara pentru metalele pretioase", a declarat un analist din cadrul Vision Commodities, Pradeep Unni.


"In aceasta saptamana, piata se va concentra pe un pachet de date economice care ar putea oferi mai multe semne ale unei recesiuni americane".


Pretul aurului a atins un record de 1.030,80 dolari/uncie pe 17 martie, insa vanzarea in sectorul marfurilor a dus la scaderea pretului la minimul lunii, de 904 dolari/uncie.


Pretul record la petrol si estimarile unei noi reduceri a dobanzii de politica monetara in Statele Unite a dus pretul aurului la un nivel record.


"Ar putea dura cateva saptamani, poate chiar luni pana cand pretul va atinge din nou 1000 dolari/uncie. Practic, asteptam ca fondurile sa isi realoce activele din nou. Deocamdata nu sunt semnale de cumparare", a spus un dealer din Singapore.


Dupa ce a inregistrat cea mai mare pierdere trimestriala din ultimii patru ani, dolarul a revenit fata de euro inaintea publicarii unei serii de date economice care ar putea oferi mai multe indicii legate de starea economiei americane si inainte de o declaratie a presedintelul bancii centrale americane, Federal Reserve, in aceasta saptamana.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...