De ce s-a scumpit aurul la un nivel record? Explicatia unui specialist

Miercuri, 07 August 2019, ora 15:47
6117 citiri
De ce s-a scumpit aurul la un nivel record? Explicatia unui specialist
Foto: Pixabay

Scumpirea aurului la Bucuresti pana la un nivel record este atat rezultatul aprecierii aurului in dolari, cat si al avansului dolarului fata de leu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Claudiu Cazacu, Chief Strategist la XTB Romania.

"Cresterea aurului la Bucuresti la niveluri istorice este atat rezultatul aprecierii aurului in dolari, cat si al avansului dolarului fata de leu, care a adus USD/RON cu mult mai sus decat in 2011, cand aurul atingea maxime istorice. De la acele niveluri, preturile actuale (1.493 dolari/uncie) sunt cu peste 20% mai jos, in dolari. Aprecierea aurului (in dolari) e rezultatul mai multor factori: incertitudinea referitoare la economie care provine din intensificarea tensiunilor comerciale dintre China si SUA, ingrijorari de ordin geopolitic, intre care cele din Orientul Mijlociu, dar posibil si asociate cu Coreea de Nord sau manifestatiile din Hong Kong, si asteptarile ca bancile centrale sa opereze masuri de stimulare monetara, de la taieri de dobanda in SUA pana la eventuala repornire a injectiilor de lichiditate in zona Euro", a spus Claudiu Cazacu.

El sustine ca trendul ascendent actual este unul accelerat, venind dupa ani de fluctuatii relativ restranse, din 2016 incoace, si, desi este de asteptat sa apara episoade de temperare sau chiar corectii semnificative, argumentele fundamentale enumerate anterior nu par a fi simplu de disipat pe orizontul temporal al lunilor urmatoare.

Gramul de aur s-a scumpit miercuri cu 3,54 de lei (1,78%), pana la valoarea de 202,1739 lei, de la 198,6284 lei, cat anuntase marti Banca Nationala a Romaniei (BNR), aceasta fiind o valoare record.

Metalul pretios a mai trecut pragul de 202 de lei in data de 5 octombrie 2012, cand a fost cotat la 202,0812 lei.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#de ce s a scumpit aurul , #Pret aur