Miliardarul George Soros nu mai are incredere in aur

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 08:20
3156 citiri
Miliardarul George Soros nu mai are incredere in aur
Pretul aurului scade

Miliardarul George Soros este doar unul dintre oamenii de afaceri care nu mai au incredere in aur, dupa ce pretul acestuia a scazut din ce in ce mai mult. Joi, pretul aurului a ajuns la minimul ultimelor 5 luni.

George Soros a taiat 99% din activele sale detinute in aur, atentionand ca "bula aurului este pe cale sa sfarseasca". La inceputul anului, Soros si-a lichidat plasamentele in aur in valoare de 800 de milioane de dolari, scrie Bloomberg. Managerii de fonduri speculative John Paulson, Paul Touradji si Eric Mindich au vandut, de asemenea, lingouri intr-o cantitate foarte mare.

Debarasarea investitorilor de aur vine in contextul in care acestia au nevoie de mai multe lichiditati pentru a putea face fata pierderilor inregistrate in alte domenii. In timp ce speculatorii din New York sunt cel mai putin opimisti in ceea ce priveste contractele futures, estimarea media efectuata de Bloomerg arata altceva.

44 de comercianti si traderi au precizat ca preturile vor creste cu mai mult de 40% anul viitor si ca uncia de aur va ajunge la 2.140 de dolari in 2012. Controversa legata de pretul aurului continua, mai ales ca preturile au scazut cu 19%, dupa ce inregistrasera un record in luna iulie. La acea data, pretul aurului trecuse de 1.900 de dolari pe uncie.

Pretul aurului a cazut la minimul ultimelor 5 luni, de 1,523.9 dolari pe uncie, in New York, in contextul in care castigurile acordate in dolari au sporit speculatiile conform carora metalul pretios nu mai este tentant pentru investitori.

Investitiile in aur fizic au inregistrat o scadere. Vanzarile efecutate de Monetaria SUA s-au diminuat, in conditiile in care in noiembrie au fost cel mai putin vandute monede din luna iunie 2008. Depozitele de lingouri s-au redus pana la aproximativ 35 de tone metrice, potrivit datelor centralizate de Bloomberg.

Chiar si asa, depozitele in lingouri de aur sunt cu 140 de tone mai mari decat la inceputul anului, iar in total exista 2.326 de tone, evaluate la aproximativ 116 miliarde de dolari. Anul acesta, bancile centrale eu devenit cumparatori de aur, potrivit unui raport al Consilului Mondial al Aurului.

Achizitiile sunt la maximul ultimilor 40 de ani si au crescut pana la 148,4 tone in cel de-al treilea trimestru. Cea mai mare parte a cererii vine de pe pietele emergente. Printre tarile afectate de scaderea pretului la aur se numara India, Olanda si Japonia.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#pret aur scadere, #pret aur record, #investitie aur , #Pret aur