Pretul aurului creste pentru prima data in ultimele 5 zile

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 10:48
1334 citiri
Pretul aurului creste pentru prima data in ultimele 5 zile

Pretul aurului a crescut, pentru prima data in ultimele 5 zile, pe fondul cresterii optimismului investitorilor, care au reactionat pozitiv la promisiunea liderilor europeni, potrivit careia va fi anuntat un plan de salvare a zonei euro.

Costul lingourilor cu livrare imediata a crescut cu 0,6%, pana la 1.629,70 dolari/uncie. Aurul se tranzactiona cu 1.625,35 de dolari/uncie pe piata din Singapore. Pretul a pierdut 3,3% saptamana aceasta, cea mai mare pierdere inregistrata din 23 septembrie, noteaza Bloomberg.

Pretul aurului cu livrare in decembrie a crescut, de asemenea, pentru prima data in ultimele cinci zile, cu 1,1%, pana la 1.630,90, pe piata din New York.

"Incertitudinea de pe piata aurului a dus la o fluctuatie a pretului metalului pretios si i-a determinat pe investitori sa caute refugiu in active mult mai sigure", spune James Steel, analist in cadrul HSBC Securities, intr-o nota citata de publicatia amintita.

Actiunile de la bursele asiatice au crescut, iar cotatia pe trei luni a cuprului, de pe piata londoneza a avansat, in contextul in care zvonurile privind planul de salvare al zonei euro, estimat la 940 de miliarde de euro, i-a entuziasmat pe investitori.

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy au precizat, intr-o declaratie comuna, ca liderii europeni vor sa aprobe un "plan ambitios".

In ceea ce priveste cotatia argintului, aceasta a crescut cu 0,9%, pana la 30,86 de dolari/uncia.

Platina a avansat cu 0,4%, pana la 1.501,25 dolari/uncia, in timp ce paladiumul a crescut cu 1%, pana la 593,5 dolari/uncie.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#pret aur, #pret aur crestere, #pret aur europa , #Pret aur