Pretul aurului va creste cu 30% anul acesta - Dr. Doom

Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 09:50
4087 citiri
Pretul aurului va creste cu 30% anul acesta - Dr. Doom
Foto: gold.org

Pretul aurului va creste in acest an cu 30%, sustine unul dintre cei mai controversati investitori, Marc Faber, care prezice o revenire a pretului aurului aproape de cotatia record atinsa in septembrie 2011.

Dr. Doom, asa cum este cunoscut Faber, a afirmat, cu ocazia prezentarii strategiei globale a Societe Generale de la Londra, ca plasamentele in aur se vor dovedi extrem de rentabile in cursul acestui an, precizeaza revista Market Watch.

Aurul castiga teren

"Sunt convins ca pretul aurului va urca substantial in 2015. Sa zicem undeva spre 30%. Supriza cea mare o reprezinta pierderea increderii investitorilor in bancile centrale, iar cand acest lucru se va intampla este bine sa ai banii bagati deja in aur, argint sau platina. Este lucrul pe care eu l-as face", a precizat Marc Faber in cadrul intalnirii de la Londra. In prezent, aurul se tranzactioneaza cu 1237,80 dolari uncia.

Metalul pretios a pierdut 35 de procente in ultimii trei ani si jumatate, varful fiind atins in septembrie 2011 la cotatia de 1900 de dolari/uncie.

Desi considerat unul dintre cele mai slab performante active din ultimii ani, ca urmare a deprecierilor successive de 28% in 2013 si 1,5% anul trecut, aurul a inceput sa castige teren odata cu inceputul acestui an.

Pe piata contractelor futures la 30 de zile, aurul a inregistrat deja o crestere de 4,1% depasind chiar profitabilitatea data de investitiile in dolarul american.

Neincrezator in economia americana

"Bunurile sunt lovite de inflatie. Avem preturi mari in sectorul imobiliar, la actiuni si obligatiuni, pe piata de arta, iar dobanzile se apropie de zero.

Singurul sector care nu este scump in acest moment este cel al metalelor pretioase", explica dr. Doom. Faber nu este convins nici de evolutia economiei americane, acesta considerand ca actiunile companiilor din Statele Unite sunt supraevaluate.

Pietele emergente sunt insa o optiune demna de luat in seama, mai spune Faber: "Nu cred ca sunt foarte ieftine. Evaluarile de piata arata preturi moderate, dar nu sunt nici afacerea secolului. In urmatoarele sase sau noua luni ne vom edificare care dintre pietele emergente vor deveni cu adevarat atractive pentru investitori".

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#pretul aurului 2015, #pretul aurului creste, #Dr Doom pretul aurului , #Pret aur