Ghid practic pentru alegerea potrivita a inelului de logodna cu diamant

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 17:50
3579 citiri
Ghid practic pentru alegerea potrivita a inelului de logodna cu diamant

Un inel de logodna cu diamant este o bijuterie pe care nu o poti cumpara in graba. Inainte de a achizitiona o astfel de bijuterie pretioasa, este important sa tii cont de cateva reguli.

Astfel, vei sti ca alegerea facuta este cea potrivita, iar bijuteria aleasa este conform asteptarilor tale.

In alegerea potrivita a unui inel cu diamant trebuie sa ai in vedere cei 4C - CUT (taietura), Culoare, Claritate si Carataj. Aceste caracteristici sunt de baza cand vine vorba de achizitionarea unui diamant.

1. CUT (Taietura)

Taietura diamantului nu trebuie confundata cu marimea sau forma pe care o are diamantul, ci se refera mai degraba la unghiurile si proportiile pietrei.

Dintre cei 4C, taietura este singura care nu este determinata de natura si este una dintre cele mai importante calitati ale diamantului.

Cand diamantul este taiat prea adanc sau, din contra, superficial, stralucirea de pe partile laterale nu va mai fi intensa, iar acest lucru ii va reduce din valoare.

Cum iti dai seama ca diamantul ales are o taietura perfecta? Exista doi factori importanti pe care trebuie sa ii urmaresti - "fatetele-oglinzi" si "lumina alba" care se reflecta atat in interiorul diamantului, cat si in exterior.

Aceasta lumina creeaza efectul de blit, de aici si stralucirea sau sclipirea diamantului care poate fi observata cu usurinta de catre oricine.

2. Culoarea

Cel de-al doilea aspect pe care trebuie sa-l iei in calcul cand alegi un diamant este culoarea pe care o are acesta. Cu cat diamantul ales este aproape transparent, cu atat este mai valoros.

Culoarea se clasifica alfabetic, de la D - transparenta maxima, pana la Z - diamantul a carui culoare este galbenul-pal.

Ca o regula generala, un diamant transparent va costa mult mai mult decat unul colorat, exceptand cazurile in care diamantul are o culoare mai rara (spre exemplu, diamantele verzi sau rosii).

Cu toate acestea, pretul unui diamant din categoria "exceptional fine" (D, E si F) este foarte ridicat, motiv pentru care cele mai cautate diamante sunt cele din categoria "fine white" (G, H), dar si cele care au culoarea usor galbuie.

3. Claritatea

Claritatea releva cat de curat este un diamant, calitate ce poate modifica radical pretul de achizitionare, dar nu si stralucirea pe care o are diamantul.

Doar taietura poate afecta acest aspect extrem de important pentru orice cumparator, dar mai ales pentru persoana care ajunge sa poarte bijuteria achizitionata.

Diamantele care nu au deloc impuritati sunt extrem de rare, motiv pentru care pe piata exista diamante incadrate in intervalul SI1 - SI2, ceea ce inseamna ca au imperfectiuni care nu pot fi vazute cu ochiul liber.

Cele care sunt incluse in acest interval reprezinta cea mai buna investitie in raportul calitate-pret.

4. Caratajul

Caratele se refera la greutatea diamantului, nu la marimea acestuia, confuzie des intalnita in randul cumparatorilor.

Pe masura ce creste numarul caratelor, la fel se intampla si cu valoarea pe care o are diamantul, inclusiv pretul.

Insa un diamant care are o greutate mai mare, nu inseamna automat ca va fi si mai voluminos. Spre exemplu, un diamant cu mai putine carate, dar care are o taietura superficiala poate parea mai mare decat un diamant care are mai putine carate, dar are o taietura mai adanca.

Asadar, aspectul diamantului nu depinde doar de taietura, ci si de forma aleasa, atat a diamantului, cat si a suportului pe care va sta acesta.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#ghid alegere diamant, #calitati diamante, #alegere diamant , #Pret diamante