Preturile la energie vor creste in continuare

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 14:56
1353 citiri
Preturile la energie vor creste in continuare

Presedintele GDF Suez Energy Romania, Eric Stab, este de parere ca trendul pretului la energie este "in sus", insa trebuie sa existe mecanisme de protejare a consumatorilor vulnerabili.

"Liberalizarea preturilor nu inseamna neaparat alinierea imediata a preturilor locale la cele internationale. Sunt destul de pragmatic sa stiu ca acest lucru nu este posibil imediat dar, pe de alta parte, trebuie sa ne asiguram unde merg lucrurile, pentru ca in domeniul energiei sunt foarte multe investitii de facut in Romania", a declarat Eric Stab, in cadrul unei conferinte a Consiliului Investitorilor Straini.

Reprezentantul GDF Suez a adaugat ca, in urmatorii ani, pentru sectorul energiei sunt necesare investitii pentru cresterea capacitatii de productie cu 6000 MW.

"Trebuie sa fim siguri ca semnalele legate de pret sunt cele corecte. De aceea, trebuie sa fim convinsi ca unicul trend al preturilor este in sus, desi recunosc ca acest lucru nu ne bucura", a adaugat oficialul companiei franceze.

El a mai spus ca trebuie sa existe mecansime speciale care sa ii ajute pe cei care nu isi pot plati facturile la energie, dandu-se pe sine drept exemplu de persoana care nu trebuie inclusa in categoria celor vulnerabili.

"Trebuie sa existe o diferenta. Preturile vor creste mai devreme sau mai tarzu, dar trebuie sa ne asiguram ca exista un mecansim de protectie a persoanelor vulnerabile", a conchis Stab.

GDF Suez Energy Romania, filiala a Grupului GDF Suez, este cel mai mare furnizor de gaze naturale din Romania avand 1,3 milioane de clienti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#crestere preturi energie, #energie electrica GDF Suez , #Pret energie