Romanii au stat fara curent electric aproape sapte ore, in medie, anul trecut

Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 12:33
1988 citiri
Romanii au stat fara curent electric aproape sapte ore, in medie, anul trecut
Foto: Pixabay

Romanii au petrecut aproape sapte ore anul trecut fara energie electrica, in medie, ca urmare a penelor de curent sau a lucrarilor la retele, fata de maximul de doua ore si jumatate in tarile avansate, potrivit unui raport al Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie, cu privire la standardul de performanta in distributia si transportul de energie.

Astfel, la nivel national, intreruperile in alimentarea cu energie au totalizat 407,73 de minute pe utilizator, anul trecut. Din acestea, 224 minute/utilizator au fost intreruperile neplanificate, adica penele de curent, iar 183 de minute au reprezentat intreruperi ca urmare a unor lucrari planificate.

In fruntea clasamentului distribuitorilor cu cea mai mica durata a intreruperilor se afla E-Distributie Muntenia, cu 184 de minute/utilizator. Urmeaza E-Distributie Dobrogea, cu 352 minute, SDEE Muntenia Nord - 353 minute, SDEE Transilvania Dus - 411 minute, E-Distributie Banat - 412 minute, Distributie Energie Oltenia - 439 minute, SDEE Transilvania Nord si, pe ultimul loc, Delgaz Grid - 593 minute.

Spre comparatie, intervalul de valori in tarile europene avansate este de circa 40-150 de minute pe an, noteaza reprezentantii ANRE.

Este vorba despre indicatorul de referinta SAIDI (System Average Interruption Duration Index), care reprezinta timpul mediu de intrerupere calculat ca o medie ponderata, impartind durata cumulata a intreruperilor lungi (mai lungi de trei minute) la numarul total de utilizatori.

In total, in Romania exista 9.448.823 de utilizatori de energie, din care 5.170.629 in mediul urban si 4.278.194 in cel rural.

Din numarul total total, doar 0,25% sunt racordati la retelele de medie si inalta tensiune, iar restul, la joasa tensiune.

Delgaz Grid are cel mai mare numar total de utilizatori, respectiv 1.469.771 (15,55% din total), urmat de Distributie Energie Oltenia, cu 1.438.717 (15,22%), iar E-Distributie Dobrogea are cel mai mic numar de utilizatori, respectiv 642.057 (6,79%) .

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#fara electricitate, #pana curent , #Pret energie