Liberalizarea pretului la gaze, amanata pentru 2020

Duminica, 29 Ianuarie 2012, ora 18:14
1834 citiri
Liberalizarea pretului la gaze, amanata pentru 2020

Liberalizarea pretului la gaze pentru populatie ar putea fi amanata pana in 2020, daca Fondul Monetar International va accepta propunerea pe catre Traian Basescu o va face in scrisoarea sa oficiala catre fond.

Pretul pentru agentii economici va trebui sa fie liberalizat in 2015 sau 2017, ceea ce ar insemna ca Romania sa incalce termenele asumate la intrare in UE, dar guvernul spera sa le renegocieze.

"La nivelul FMI aprecierile pentru Romania sunt pozitive. In raport cu costurile pe care le-au avut romanii pentru a ajunge la aceasta stabilitate ar fi pacat sa ajunge la un dezechilibru", a declarat Traian Basescu.

"Am avut astazi (duminica n.r.) o discutie cu premierul Emil Boc despre misiunile FMI si a Bancii Mondiale. Concluzia a fost ca Romania va fi cu toate obiectivele indeplinite in linii mari, atat deficitele, cat si deficitele de cont curent sau nivelul de arierate. Va fi indeplinit inclusiv procesul de pregatire pentru angajarea managerilor privat la marile companii de stat", a explicat seful statului.

Singurul lucru care va fi negociat pentru noua scrisoare catre fond este legat de o planificare a liberalizarii preturilor la gaze.

"Spre exemplu, in actuala scrisoare a guvernului Romaniei, liberalizarea este prevazuta pentru economie in 2013 si pentru populatie in 2012. Concluzia: va trebui sa incercam o reprogramare pentru 2020 a liberalizarii pretului la gaze pentru populatie si in consecinta si pretul pentru agentii economici va trebuis a vina undeva in 2015-2017. Aceste termene au fost asumate de Romania la intrarea in UE si va trebui sa renegociem", a adaugat Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#liberalizare pret gaze, #amanare liberalizare pret gaze, #pret gaze populatie , #Pret gaze