Lucrarile de extindere a depozitului de gaze de la Urziceni au fost finalizate

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 08:40
1169 citiri

Producatorul national de gaze Romgaz receptioneaza, marti, lucrarile de extindere a capacitatii depozitului de gaze de la Urziceni, eveniment la care vor participa ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolaescu, si directorul general al Romgaz, Virgil Marius Metea.

Pe 10 iulie, Nicolescu a efectuat o vizita neanuntata la depozitul de gaze de la Urziceni al Romgaz, pentru a verifica stadiul lucrarilor de investitii de circa 25 milioane de euro pentru cresterea capacitatii de stocare, potrivit Agerpres.

"Am venit intr-o vizita-surpriza pentru a vedea cum se lucreaza la aceasta investitie, care trebuie finalizata rapid. Le-am spus constructorilor ca pe 1 septembrie voi fi din nou aici. Romania trebuie sa fie mai ambitioasa in ceea ce priveste cresterea performantelor capacitatilor de stocare gaze", a declarat, atunci, Razvan Nicolescu.

Capacitatea totala a depozitului de la Urziceni, care era de 250 milioane metri cubi, a crescut in urma investitiei la 360 de milioane de metri cubi (un plus de circa 40%).

Depozitul opera, inainte de investitii, cu un milion de metri cubi/zi la injectie si 2,5 milioane de metri cubi/zi la extractie. In urma investitiei realizate, depozitul va opera cu 2,5 milioane de metri cubi/zi la injectie si cu 4 milioane de metri cubi/zi la extractie.

Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
De fiecare dată când se apropie aniversarea unui coleg de birou, apare și întrebarea: “Ce să-i luăm?”, pentru care mulți vin cu idei, însă prea puține par unele cu care poți merge la...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#depozit gaze Urziceni, #producator national gaze Romgaz , #Pret gaze