SUA ameninta cu sanctiuni daca nemtii isi sporesc aprovizionarile cu gaze de la rusi

Vineri, 18 Mai 2018, ora 11:10
5486 citiri
SUA ameninta cu sanctiuni daca nemtii isi sporesc aprovizionarile cu gaze de la rusi
Foto: CC0 Creative Commons

SUA si-au exprimat joi opozitia fata de proiectul gazoductului Nord Stream 2, care ar urma sa lege Rusia de Germania via Marea Baltica, un oficial american apreciind ca acest proiect ridica semne de intrebare in domeniul securitatii si in consecinta ar putea sa ii fie impuse sanctiuni din partea Washingtonului.

SUA se opun proiectului gazoductului Nord Stream 2 pentru ca ar creste dependenta Europei de Rusia pentru livrarile de gaze naturale.

De asemenea, Washingtonul este ingrijorat ca gazoductul va permite Rusiei sa instaleze in Marea Baltica echipamente submarine de supraveghere, a declarat joi Sandra Oudkirk, director adjunct al Departamentului de Energie din administratia SUA, transmite Bloomberg.

Prezenta la Berlin, Oudkirk a spus ca proiectul Nord Stream 2 ar putea fi sanctionat in conformitate cu o lege adoptata in luna august 2017.

Congresul SUA a adoptat aceasta lege ca raspuns la interventia Rusiei in Ucraina, dand Guvernului autoritatea de a actiona impotriva oricarui proiect energetic rusesc, inclusiv Nord Stream 2, a spus oficialul american.

"Aceasta inseamna ca orice proiect de gazoduct, si exista numeroase proiecte de gazoducte in lume care este posibil sa fie incluse, reprezinta un risc ridicat de sanctiuni", a precizat Sandra Oudkirk.

Grupul rus Gazprom livreaza gaze naturale Germaniei printr-o serie de conducte amplasate in Marea Baltica, denumite Nord Stream. In 2015, Gazprom si un grup de companii europene, respectiv E.ON, Wintershall, Shell, OMV si Engie, au semnat un acord pentru realizarea proiectului Nord Stream-2, ce presupune constructia a inca doua conducte pe langa cele doua deja existente.

Zilele trecute, consortiul condus de grupul rus Gazprom care este responsabil pentru proiectul Nord Stream 2 a anuntat ca au inceput lucrarile premergatoare constructiei sectiunii offshore a gazoductului Nord Stream 2 in apele Germaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#SUA ameninta Nord Stream 2, #SUA Germania gaze Rusia , #Pret gaze