Afla cu cat cresc accizele in ianuarie 2013

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 12:15
2287 citiri
Afla cu cat cresc accizele in ianuarie 2013

Accizele la motorina vor urca incepand cu anul viitor de la 374 euro/tona la 391 euro/tona, operatiunea fiind avizata miercuri de Guvern, prin ordonanta de urgenta.

Documentul prevede atingerea nivelului minim al accizelor la motorina incepand cu 1 ianuarie 2013, de 391 euro/tona, fata de nivelul actual de 374 euro/tona.

Ordonanta permite totodata autorizarea antrepozitelor fiscale pentru depozitarea alcoolului etilic si bauturilor alcoolice si elimina restrictiile privind autorizarea antrepozitelor fiscale pentru depozitarea produselor energetice si a produselor din tutun prelucrat. Termenul de valabilitate a autorizatiei de antrepozit fiscal va fi de trei ani, iar garantia pentru antrepozitele fiscale de depozitare nou infiintate va reprezenta 6% din valoarea accizelor aferente tuturor intrarilor de produse accizabile estimate la nivelul unui an.

Un studiu Bloomberg elaborat la acea data pentru 55 de tari releva ca Romania se numara printre statele cu cel mai ridicat cost din lume la benzina, calculat in functie de puterea de cumparare, situandu-se pe locul al saptelea dupa ponderea costului unui galon de benzina in venitul mediu zilnic.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#pret motorina, #crestere pret motorina, #acciza motorina , #Pret motorina