Iranul sustine incercarea OPEC de a majora pretul petrolului

Luni, 02 Octombrie 2006, ora 04:17
1192 citiri

Iranul sustine orice decizie adoptata de Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) in vederea readucerii pretului petrolului la un nivel acceptabil, dupa scaderea semnificativa consemnata recent, a declarat guvernatorul iranian al organizatiei, Hossein Kazempour Ardebili, citat de Reuters."Republica Islamica a Iranului sprijina orice efort al membrilor OPEC pentru consolidarea pietei petrolului si readucerea pretului la un nivel acceptabil si logic", a declarat oficialul iranian, fara a preciza care este valoarea acceptabila a pretului.

Cotatia petrolului a scazut de la valori apropiate de 80 de dolari pe baril, in luna iulie, la circa 63 de dolari, fiind influentata de o serie de factori precum nivelul ridicat al rezervelor de combustibil din SUA si incetinirea peste asteptari a cresterii economice.

Ministrul iranian al Petrolului, Kazem Vaziri-Hamaneh, a declarat in luna septembrie ca pretul petrolului de referinta pe piata americana ar trebui mentinut peste nivelul de 65 de dolari pe baril.

"Unii membrii OPEC incearca sa impiedice scaderea pretului petrolului prin reducerea productiei", a aratat Kazempour Ardebili.

Nigeria si Venezuela, state membre OPEC, intentioneaza sa reduca livrarile de petrol cu circa 120.000 de barili pe zi, respectiv 50.000 de barili zilnic, incepand cu 1 octombrie.

Cantitatea de petrol livrata de cele 10 state membre OPEC, care utilizeaza cote de productie, excluzand Irakul, s-a plasat la 27,88 milioane de barili pe zi in luna august, potrivit unui studiu realizat de Reuters.

Mediafax

directNews.ro - Topul blogurilor

Recomandari 2 Octombrie 2006

1. Fata dezgolita a unui salon auto

Orice salon auto nu prezinta vizitatorilor doar modele sau concepte noi ci si o interesanta prezenta feminina alaturi de acestea. Parisul, aceasta capita mondiala a romantismului, nu a putut sta deoparte de tentatie sexului frumos si a folosit reteta mult uzitata la un eveniment de acest fel. Langa un model auto sade sau, ma rog, se fataie, un model de femeie.

2. Asa e, nea Tudore!

Stiam mai demult de site dar recent l-am descoperit cautand "fericirea in rate" a lui Tudor Chirila. http://www.radio3net.ro/rorock.php?cx=details&id=1064. Ca sa fiu sincer, sincer, Ana m-a ajutat sa o gasesc! E si o mica, chestie, trebuie sa intri cu IE ca sa iti plece melodiile. Eu am intrat cu Mozilla si n-au vrut! Poate n-am plug-in-ul care trebuie. Linkul de mai sus duce spre albumul lui Chirila + Vama Veche. "Fericirea" mi-a placut cel mai mult urmata indeaproape de "La radio".

3. Casa cu surprize-Monster House

In acelasi ton al dependentei de animatie care ne-a urmarit toata saptamana si care ne completeaza programul la cinematograf in ultimii ani (adica promenada de super-eroi, animalute curioase, veverite obsedate de ghinde, masini de curse...), va invitam sa descoperiti si Monster House. Pentru ca merita vazut daca vrei sa razi si ultimele comedii a la Hollywood ti-au lasat un gust amar.

4. Enigma - A Posteriori (2006)

pe 25 septembrie Virgin Records a scos pe piata si noul album Enigma - 'A Posteriori'. da, imi place Michael Cretzu, atata ca muzician cat si ca om, chiar daca nu si-a schimbat stilul ce i-a adus consacrarea. intr-un interviu de anul trecut, citeam ca se simte un om implinit prin prisma faptului ca desi este un nume destul de cunoscut, isi permite luxul de a umbla nestingherit pe strazi, fara batai de cap, lucru pentru care multe vedete si-ar da o mana (oare?)...

5. Adevarata Romanie...

Am fost in seara asta la meci pe Dinamo si am un gust amar, pentru prima oara de mai bine de 3 ani de zile de cand m-am intors in tara am inceput sa am dubii daca am ales corect intorcandu-ma in Romania. Pentru ca mi-a fost jena, pentru ca m-am simtit in nesiguranta si pentru ca, daca as avea copii, un stadion de fotbal ar fi ultimul loc din Bucuresti unde i-as duce.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...