Pretul petrolui scade usor

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 16:37
1612 citiri
Pretul petrolui scade usor

Pretul petrolului a scazut pe pietele din New York, dupa ce negocierile dintre Grecia si creditorii sai s-au prelungit, fara niciun rezultat. De asemenea, au crescut ingrijorarile ca turbulentele din regiune vor afecta consumul de combustibil.

"Corelatia dintre petrol si dolar este, ca de obicei, ridicata in aceasta dimineata, avand in vedere ca investitorii asteapta vesti cu privire la Grecia", a declarat Olivier Jakob, managing director la Petromatrix GmbH din Elvetia, citat de Bloomberg.

Pretul petrolului brent cu livrare in luna februarie a scazut cu 95 de centi, pana la 99,44 dolari pe baril, pe pietele de tranzactionare electronica, dupa ce in debutul sedintei era de 99,81 dolari pe baril.

Pretul brent cu livrare in luna martie a scazut cu 0,2% pana la 111.28 de dolari pe baril. Contractele futures au avansat, joi, cu 1,2% dupa anuntul facut de American Petroleum Institute.

Reprezentantii acestuia au declarat ca stocurile de petrol au scazut cel mai mult in ultimele sase saptamani, scrie Bloomberg. Pe de alta parte, tensiunile referitoare la scaderea exporturilor de petrol din Orientul Mijlociu s-au diminuat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#pret petrol, #scadere pret petrol, #evolutie petrol , #Pret petrol