Pretul petrolului se apropie de recordul ultimelor opt luni

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 11:34
1290 citiri
Pretul petrolului se apropie de recordul ultimelor opt luni

Pretul petrolului se apropie de recordul ultimelor opt luni, in contextul in care investitorii speculeaza faptul ca tensiunile din Iran si semnele de redresare ale economiei SUA vor restrange aprovizionarea cu titei, la nivel mondial.

Contractele de tip futures au crescut marti usor, dupa ce seful armatei Iranului a avertizat Statele Unite impotriva trimiteriii unui portavion in Golful Persic. Depozitele de petrol au scazut, saptamana trecuta, pana la 500.000 de barili, conform unui sondaj efectuat de Bloomberg.

''Piata petrolului este bine echilibrata, dar se confrunta, intr-adevar cu amenintarea unei posibile intreruperi in aprovizionare", crede Victor Schum, un consultant in cadrul Gertz Inc, din Singapore. In opinia sa, pretul petrolului va depasi 100 de dolari pe baril, in lunile urmatoare.

Pretul petrolului tip crude, cu livrare in februarie, a ajuns la 102.76 de dolari pentru un baril, pe pietele de tranzactionare electronica, din New York. Acesta a inregistrat o scadere de 20 de centi. Marti, contractele au crescut cu 4.13 dolari, pana la 102.96 dolari pentru un baril, cea mai mare crestere din 10 mai.

Costul unui baril de titei brent, cu livrare in februarie, a scazut cu 25 de centi, pana la 111.88 dolari pe baril, dupa ce marti a avansat cu 4,4%. Petrolul a fost anul trecut una dintre activele cu cele mai bune performante. Pretul petrolului Brent a urcat in 2011 cu 13%, iar cotatia medie pentru anul trecut a atins nivelul record de 111 dolari pe baril.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#pret petrol, #crestere pret petrol, #pret petrol 2012 , #Pret petrol