Pretul petrolului urca pana la 76 dolari pe baril

Duminica, 29 Iulie 2007, ora 23:02
1125 citiri

Petrolul s-a scumpit vineri pana la 76 dolari pe baril, deoarece investitorii au fost influentati de scaderea stocurilor de carburant si nu au luat in considerare ingrijorarea imediata legata de costurile imprumuturilor si de economia americana, relateaza Reuters.

Caderile accentuate din pietele internationale generate de statisticile slabe pentru sectorul imobiliar american si problemele din pietele de credit au ieftinit petrolul joi cu mai mult de 1 dolar. Petrolul s-a scumpit insa iar, in apropiere de cotatia maxima record de peste 78 dolari/baril.

"Scumpirea arata ingrijorarea pietei cauzata de scaderea stocurilor intr-un moment de cerere crescuta", a spus un analist pentru piata energiei de la National Australia Bank, Gerard Burg.

Petrolul Brent s-a scumpit cu 82 de centi, pana la cotatia de 76 dolari/baril, fata de ieftinirea de 1,14 dolari/baril inregistrata la inchiderea sedintei de tranzactionare de joi.

Barilul de titei american s-a scumpit cu 1,20 dolari, pana la cotatia de 76,15 dolari/baril.

O eventuala incetinire a cresterii economice americane ar influenta negativ consumul de energie, iar unii analisti considera ca petrolul s-ar putea ieftini.

Cererea de carburant din Statele Unite ale Americii, cea mai mare piata energetica a lumii, ramane puternica. Statisticile guvernamentale publicate miercuri au indicat o a treia saptamana consecutiv de scadere a stocurilor americane de titei.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...