Tabara: preturile la alimentele de baza ar putea creste cu pana la 10%

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 01:42
1747 citiri
Tabara: preturile la alimentele de baza ar putea creste cu pana la 10%

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a anuntat ca va da publicitatii in curand o analiza de preturi la produsele agroalimentare, preconizand ca pretul alimentelor de baza va suferi "o reajustare" de circa 8-10%, potrivit Newsin. 

Intrebat daca ministerul previzioneaza o crestere a preturilor la produsele agroalimentare, Valeriu Tabara a raspuns: "Da, e posibil sa fie o reajustare de preturi, dar nu acelea de care se vorbeste.

Eu am vorbit de 8 spre 10%. Dar, repet, luati-o va rog ca o presupunere la aceasta data, rezultatul final vi-l dau dupa o analiza corecta. Vorbesc in general de alimentele de baza pentru ca acestea intra, in general, pe masa consumatorului".

Pe de alta parte, Tabara sustine ca pretul produselor agroalimentare platit de catre consumator este nejustificat de mare in comparatie cu pretul materiei prime.

"Nu este justificat pretul din galantare fata de ceea ce inseamna pretul materiei prime. Exista extrem de multe rezerve in ceea ce inseamna adaosuri comerciale, taxe de magazin, de super-magazin, la care cred trebuie sa umble si cei care comercializeaza produse. Aceasta este, de fapt, tinta analizei pe care o va face Ministerul Agriculturii", a afirmat ministrul Agriculturii.

Tabara nu este satisfacut nici de modul in care este aplicat Codul de bune practici incheiat intre producatori si retaileri.

"Din pacate, nu a fost implementat in totalitatea lui si aici cred ca institutiile statului ar trebui sa faca mai mult. Dar e o problema pe care o abordam inclusiv in relatiile cu colegii europeni pentru ca problema aceasta din supermarketuri se intampla si in alte tari", a mai spus ministrul. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#tabara, #preturi, #alimente de baza , #Preturi alimente