Preturile apartamentelor din Bucuresti au stagnat anul acesta

Marti, 01 Mai 2012, ora 16:22
1962 citiri
Preturile apartamentelor din Bucuresti au stagnat anul acesta

Preturile apartamentelor din Bucuresti au inregistrat variatii nesemnificative in primele patru luni, in cazul garsonierelor si locuintelor cu doua camere remarcandu-se o scadere de 2-3%, in timp ce cele cu trei si patru camere au avut o evolutie in usoara urcare.

"Dupa perioada de criza abrupta, cand preturile apartamentelor scadeau vertiginos pe intervale de 30 de zile, 2012 pare a fi anul stagnarii si stabilizarii in piata imobiliara. Astfel ar putea fi descrisa situatia din real estate dupa primele patru luni ale anului. Statisticile obtinute luna de luna vin sa accentueze aceasta conjunctura", se arata intr-un comunicat al portalului anunturiparticulari.ro.

Preturile medii solicitate de proprietari in luna aprilie au inregistrat variatii insesizabile atat in scadere, cum este cazul garsonierelor si apartamentelor de doua camere, cat si in crestere, situatie observata la apartamentele de 3 si 4 camere.

Astfel, pretul mediu de strigare in cazul garsonierelor se invarte in aprilie in jurul valorii de 36.000 euro, cu o variatie de -3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar fara sa suporte schimbari considerabile comparativ cu luna martie.

Apartamentele de doua camere raman si ele la pragul de 56.600 euro, cu 2% mai putin decat in aprilie 2011, dar pastrand aceleasi valori ca in martie 2012. Fata de inceputul acestui an, preturile solicitate de proprietari la apartamentele de doua camere au suferit o usoara scadere, de sub 2%.

Pentru un apartament de trei camere, proprietarii au solicitat in medie un pret de 79.400 euro, in usoara crestere fata de luna precedenta si cu doar 2% mai putin fata de inceputul anului sau fata de aprilie 2011.

Chiar si in cazul unitatilor de 4 camere, unde oferta nu este atat de vasta si, automat, nici presiunea preturilor solicitate, se poate vorbi de o stabilizare. Pretul mediu de strigare s-a situat in luna aprilie in jurul valorii de 104.900 euro, nivel similar comparativ cu aprilie 2011 si in usoara crestere fata de luna martie a acestui an, care ajunge la aproape 4%.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#preturi apartamente Bucuresti 2012, #stagnare preturi apartamente Bucuresti , #Preturi constructii