Stiati ca Bucurestiul este considerat unul dintre cele mai ieftine orase din lume?

Joi, 15 Martie 2018, ora 14:02
2553 citiri
Stiati ca Bucurestiul este considerat unul dintre cele mai ieftine orase din lume?
Foto: CC0 Creative Commons

Capitala Romaniei ramane in continuare unul dintre cele mai ieftine orase din lume in care sa traiesti, arata un studiu publicat joi de Economist Intelligence Unit (EIU).

Potrivit acestui studiu, care analizeaza costul vietii in 133 de orase din lume, Bucurestiul se situeaza si anul acesta pe locul 124, la egalitate cu New Delhi (India).

Mai ieftine decat Bucurestiul sunt doar Damasc (Siria), Caracas (Venezuela), Lagos (Nigeria), Bangalore (India), Karachi (Pakistan), Alger (Algeria) si Chennai (India).

De cealalta parte, Singapore ramane, pentru al cincilea an consecutiv, cel mai scump oras din lume, din cauza costului prohibitiv al detinerii unui automobil in acest oras. Pe locurile urmatoare in topul celor mai scumpe orase din lume se situeaza Paris, Zurich, Hong Kong, Oslo, Seul si Geneva la egalitate, Copenhaga, Tel Aviv si Sydney.

Studiul EIU arata ca orase din Asia Pacific si Europa domina primele pozitii. In schimb, Tokyo si Osaka nu se numara printre primele zece cele mai scumpe orase din lume, in conditiile in care, in 2013, capitala Japoniei era pe prima pozitie, iar acum a coborat pana pe locul 11.

"Fluctuatiile valutare continua sa fie o cauza importanta a modificarilor din clasament", sustine EIU.

Deprecierea dolarului face ca niciun oras din SUA sa nu se numere printre primele zece cele mai scumpe orase din lume, New York si Los Angeles ocupand locurile 13 si 14, in scadere fata de pozitiile noua si 11 ocupate anul trecut.

Principalul motiv pentru care Singapore ramane cel mai scump oras din lume in care sa traiesti este costul ridicat al detinerii unui automobil. Singapore a evitat blocajele de trafic printr-un sistem de cote conform caruia cel care vrea sa cumpere un automobil trebuie sa cumpere o autorizatie a carei valoare se ridica la aproximativ 31.000 de euro, la care se adauga pretul de achizitie al automobilului. In aceste conditii, pretul de cost al unei berline din gama medie depaseste 50.000 de euro in Singapore.

La nivel general, studiul EIU arata ca orasele asiatice tind sa fie mai scumpe cand vine vorba de cheltuielile pentru produse alimentare, in timp ce Europa este in frunte pentru cheltuielile cu locuinte, ingrijirea personala si divertisment.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#cost viata Bucuresti, #Bucuresti oras ieftin , #Preturi mici