ANPC a primit sute de reclamatii cu privire la Black Friday

Vineri, 24 Noiembrie 2017, ora 07:34
1214 citiri
ANPC a primit sute de reclamatii cu privire la Black Friday
Foto: Pixabay

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a primit deja cateva sute de plangeri cu privire la promotiile de Black Friday, insa aceasta perioada de promotii este abia la inceput, a declarat, joi, presedintele institutiei, Bogdan Pandelica.

"De abia a demarat actiunea de Black Friday, continua si in perioada urmatoare, si avem cateva sute de reclamatii, dar vom da un comunicat de presa si va vom tine la curent cu demersurile noastre in ideea instrumentarii acestor reclamatii", a spus Pandelica.

Potrivit acestuia, in perioada Sarbatorilor de iarna, cand exista o anumita dinamica a vanzarilor si posibile promotii, controalele ANPC se vor intensifica, astfel incat sa nu existe practici comerciale inselatoare.

Perioada de reduceri Black Friday a demarat vineri, 17 noiembrie, iar, potrivit datelor centralizate de PayU, pana la ora 17:00 a acelei zile se realizasera un numar de 125.000 de tranzactii online in valoare de 90,3 milioane de lei, cosul mediu de cumparaturi fiind de 722 lei.

Peste 35% din totalul tranzactiilor au fost realizate prin intermediul cardurilor in rate.

Iata si Motivul pentru care Dacia nu ia parte la "Black Friday"

Principalele categorii de produse cumparate au fost IT&C (90%), fashion (7%), eTail (home&deco, produse cosmetice, produse alimentare, vinuri, jucarii) - 3% din totalul cumparaturilor.

Cea mai mare tranzactie inregistrata in Romania in platforma PayU a fost de 36.371 lei, pentru bijuterii, fiind urmata de una de 30.000 de lei pentru televizoare si de 27.293 lei pentru electrocasnice.

Numarul tarilor de unde au fost efectuate tranzactii a ajuns la 51, iar principalele tari din care au venit tranzactiile sunt Romania (97%), Franta si Portugalia.

Reprezentantii furnizorului de servicii de plata online estimau recent o valoare totala a tranzactiilor online de 175 de milioane de lei, in crestere cu 55% fata de anul anterior.

Conform prognozelor de piata, 30% din totalul comenzilor de Black Friday vor fi achitate online, iar plata cu cardurile de rate vor reprezenta peste 40% din total, echivalentul a 50 de milioane de lei, comparativ cu un procentaj de 33% consemnat in 2016. ...citeste mai departe despre "ANPC a primit sute de reclamatii cu privire la Black Friday" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Black Friday reclamatii , #Stiri Preturi