Care este pretul gigacaloriei, din 2015

Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 15:39
1830 citiri
Care este pretul gigacaloriei, din 2015
Foto: agenda.ro

Preturile la care ELCEN Bucuresti vinde gigacaloria destinata consumului populatiei si clientilor industriali au crescut de la 1 ianuarie ca urmare a unei decizii a Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

"Pretul gigacaloriei pentru populatie a crescut de la 1 ianuarie 2015, de la 166,1 lei/gigacalorie la 186 lei/gigacalorie (aproximativ 160 lei/MWh), potrivit unei decizii a Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei", se arata intr-un comunicat al ELCEN, potrivit Mediafax.

Decizia ANRE a intrat in vigoare la 1 ianuarie. ANRE transmite producatorilor de energie termica, la sfarsitul fiecarui an, tarifele de facturare pentru consumatorii casnici si noncasnici pentru anul urmator.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat marti ca RADET a fost instiintata de ELCEN la sfarsitul anului trecut ca din 1 ianuarie 2015 va creste tariful cu 10,2%.

Oprescu a spus ca Primaria nu a fost consultata si nici informata de catre ELCEN de aceasta crestere de tarif, insa majorarea tarifului nu va fi suportata de populatie, ci din bugetul municipalitatii.

ELCEN produce energia termica si o vinde catre Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET), care apoi o furnizeaza clientilor finali.

Pentru consumatorii industriali pretul gigacaloriei este de 216,7 lei/gigacalorie (186,3 lei/MWh) pentru anul in curs.

Pretul gigacaloriei a fost anul trecut in Bucuresti 341 de lei, din care populatia a platit 169,88 de lei, iar Primaria a suportat prin subventie peste 50% din pret, respectiv 171,18 lei.

Populatia Bucurestiului consuma anual aproximativ 4,2 milioane de gigacalorii.

ELCEN este cel mai mare producator de energie termica din Capitala (90%) si din tara (40%). Societatea asigura si 4,8% din energia electrica produsa la nivel national.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#ELCEN Bucuresti, #crestere pret gigacalorie , #Stiri Preturi