Care sunt cele mai scumpe orase din lume si pe ce loc se afla Bucurestiul

Marti, 21 Martie 2017, ora 19:09
1070 citiri
Care sunt cele mai scumpe orase din lume si pe ce loc se afla Bucurestiul
Foto: Arhiva Ziare.com

Bucurestiul se afla pe locul 124 din 133 de orase, in scadere cu doua pozitii, intr-un clasament realizat de Economist Intelligence Unit (EIU) in functie de marimea costului vietii.

Capitala Romaniei este la egalitate cu Kiev si New Delhi, in timp ce cele mai scumpe orase din lume sunt Singapore si Hong Kong.

Zurich, plasat pe locul al treilea, este singurul oras din afara Asiei care a intrat intre primele cinci clasate, relateaza Bloomberg.

Tokio a revenit in 2017 in randul celor mai costisitoare 10 orase din lume, pe fondul cresterii reprezentativitatii Asiei, reflectand cresterea importantei regiunii in economia mondiala.

Capitala Japoniei, care a fost cel mai scump oras din lume pana in 2012, a urcat in acest an sapte pozitii, pana pe locul al patrulea, in timp ce Osaka a avansat noua pozitii, pe locul al cincilea, ambele datorita aprecierii yenului, se arata in studiul referitor la costul vietii la nivel mondial, publicat marti de EIU.

Singapore si Hong Kong au pastrat primele doua pozitii, iar capitala Coreii de Sud, Seul, ocupa locul al saselea.

Asia reprezinta 40% din economia mondiala si in urmatorii patru ani, pana in 2020, FMI anticipeaza ca regiunea va contribui cu doua treimi la cresterea mondiala.

In acelasi timp, orase din China, cea mai mare economie a regiunii, au coborat cu cinci-16 locuri din cauza scaderii consumului si a deprecierii yuanului.

Europa are patru orase in top 10, respectiv Zurich, Geneva, Paris si Copenhaga,

Parisul este singurul oras din zona euro prezent in top 10, costul vietii din capitala franceza continuand sa fie extrem de mare, din punct de vedere structural, doar alcoolul si tutunul fiind mai ieftine fata de alte orase europene, se arata in raport.

New York-ul este singurul reprezentant al Americii de Nord in top 10, coborand de pe locul sapte pe noua, ca urmare a deprecierii usoare a dolarului.

Moderarea dolarului si cotatia relativ constanta a euro inseamna ca monede precum cele ale Canadei, Australiei si Noii Zeelande s-au apreciat. Drept rezultat, orasul Sydney a urcat pe locul 14, iar Melbourne pe 15, cele doua devenind mai scumpe decat Shanghai.

Auckland si Wellington au avansat cu 22 de locuri, respectiv 26 de locuri, intrand in top 20.

Singapore este cel mai scump oras din lume pentru al patrulea an consecutiv din cauza costului de a detine o masina, care este cel mai ridicat din lume. De asemenea, Singapore este pe locul al doilea in privinta preturilor hainelor.

...citeste mai departe despre "Care sunt cele mai scumpe orase din lume si pe ce loc se afla Bucurestiul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Euro 2024: echipe, grupe, stadioane - fotbal la superlativ!
Euro 2024: echipe, grupe, stadioane - fotbal la superlativ!
Cel mai important eveniment fotbalistic al anului este Campionatului European, mult așteptatul Euro 2024. Între 14 iunie și 14 iulie, Germania este gazdă pentru cele 24 de reprezentative...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#orase scumpe Bucuresti, #top orase scumpe, #Bucuresti top orase scumpe , #Stiri Preturi