Cate centrale termice s-au vandut in 2011

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 14:07
2006 citiri
Cate centrale termice s-au vandut in 2011

Piata autohtona de centrale termice murale de apartament a ramas in 2011 in limita valorii de 135.000 unitati atinsa in anul precedent, neinregistrand astfel modificari majore, potrivit Ariston Thermo Romania, liderul pietei locale de profil.

"In ciuda faptului ca initial estimam o crestere mare a pietei locale de profil, anuntul tardiv al Guvernului privind eliminarea subventiilor centrale la incalzire a facut imposibila debransarea de la sistemul centralizat de incalzire pentru familiile care si-ar fi dorit acest lucru", a declarat Catalin Draguleanu, Director de Vanzari al Ariston Thermo Romania.

Nici in ceea ce priveste valoarea pietei locale nu s-au inregistrat modificari semnificative comparativ cu 2010, aceasta ramanand in 2011 constanta, la aproximativ 75 de milioane de euro, preturile medii ale centralelor termice de apartament inregistrand insa o scadere de circa 2%.

Catalin Draguleanu este de parere ca un motiv pentru care foarte multe familii vor ramane captive la sistemul centralizat de incalzire este imposibilitatea acestora de a suporta costurile achizitionarii si instalarii unei centrale termice de apartament chiar daca stiu ca amortizarea se poate realiza chiar si intr-un timp foarte scurt.

"Situatia economica locala si scaderea nivelului de trai au plasat achizitionarea unui sistem independent de incalzire si instalarea acestuia in coada listei de optiuni pentru foarte multe familii din Romania", a mai spus Catalin Draguleanu.

Previziunile companiei mai arata ca evolutia pietei si implicit a business-ului Ariston Thermo Romania va depinde si de impactul pe care facturile marite la intretinere din lunile de iarna il va avea asupra populatiei la nivel national.

Potrivit calculelor companiei, cele mai mari cresteri inregistrate la pretul de facturare al gigaloriei au fost inregistrate in Neamt (101% - de la 118,5 lei/Gcal la 238,3 lei/gcal), Constanta (99% - de la 170 lei/Gcal la 338 lei/Gcal), Focsani (48% - de la 270 lei/Gcal la 400 lei / Gcal), Targoviste (48% - de la 290 lei/Gcal la 430 lei/Gcal) si Bucuresti (37% - de la 124 lei/Gcal la 169,9 lei / Gcal).

In ceea ce priveste business-ul Ariston Thermo Romania, cifra de afaceri a companiei s-a situat in 2011 la acelasi nivel ca si in 2010, de circa 30 de milioane de euro. De asemenea, in ultimul an, compania si-a majorat numarul de distribuitori la nivel national cu circa 9%, depasind 420 de parteneri directi.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#centrala termica, #centrale termice romania , #Stiri Preturi