CE ia masuri pentru a vedea daca in anumite state calitatea alimentelor este mai scazuta

Marti, 25 Iulie 2017, ora 20:44
988 citiri
CE ia masuri pentru a vedea daca in anumite state calitatea alimentelor este mai scazuta
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia Europeana (CE) pregateste o metoda comuna pentru a vedea daca in anumite state calitatea alimentelor este mai scazuta, asa cum se pretinde, a declarat, marti, Christian Wigand, purtator de cuvant al CE.

"Lucram la o metodologie solida pentru a imbunatati testarea produselor alimentare, astfel incat statele membre sa poata discuta aceasta problema pe o baza stiintifica si solida, care sa fie aceeasi pentru toti", a spus Christian Wigand, pentru publicatia online EUobserver.

In 25 iulie, Comisia Europeana va incepe "o discutie cu producatorii si retailerii pentru a analiza concret cum vor lucra impreuna in aceasta problema", a precizat purtatorul de cuvant al forului comunitar.

Citeste si Cehia are noi dovezi in scandalul alimentelor: Ce diferenta e intre acelasi produs vandut in Germania si Europa de Est

Acesta a dat asigurari ca CE ia foarte in serios aceasta problema si de aceea aduna dovezi de la statele membre pentru a vedea in ce tari difera calitatea alimentelor si care sunt produsele implicate.

Dezvaluirile privind calitatea mai slaba a unor marci comercializate de unii producatori in tarile est-europene ale UE fata de marcile similare vandute in tarile din vest evolueaza catre un scandal international, a declarat saptamana trecuta premierul slovac, Robert Fico.

"Nu pot accepta ca cetatenii Slovaciei sa fie tratati in acest mod", a spus Fico, in timpul unei conferinte de presa.

Seful Guvernului de la Bratislava a marturisit ca a constatat el insusi un astfel de dublu standard al calitatii produselor alimentare, dupa ce a cumparat fish fingers (file de peste pane) produs de aceeasi companie, dar care in Austria avea 65% carne, iar in Slovacia 58%.

"Trebuie sa ne aparam. Nu putem accepta acest lucru! Dorim doar ca cetatenii slovaci sa aiba acces la alimente de aceeasi calitate cum au cei din Vest", a insistat premierul slovac, amintind ca societatile care practica standarde duble in calitatea produselor incalca normele europene.

In urma efectuarii unor cercetari, Bulgaria, Cehia, Croatia, Estonia si Slovacia au sesizat anul trecut Comisia Europeana privind standardele duble ale calitatii produselor vandute de unele companii in est, fata de cele din vest.

O cercetare coordonata de eurodeputatul ceh Olga Sehnalova a relevat ca aproximativ o treime dintre produsele comercializate in Cehia au o calitate inferioara celor similare comercializate de aceleasi companii in Germania.

Avocatul Poporului din Bulgaria, Maia M ...citeste mai departe despre "CE ia masuri pentru a vedea daca in anumite state calitatea alimentelor este mai scazuta" pe Ziare.com

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Comisia Europeana calitate alimente, #calitate alimente tari UE , #Stiri Preturi