Daea il critica pe seful Concurentei dupa ce a spus ca mancarea se scumpeste din cauza deficitului: Nu e paun printre gaini

Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 15:02
1009 citiri
Daea il critica pe seful Concurentei dupa ce a spus ca mancarea se scumpeste din cauza deficitului: Nu e paun printre gaini
Foto: Arhiva/Ziare.com

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aratat extrem de suprat miercuri in sedinta de Guvern pe seful Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, dupa ce acesta a spus ca o posibila cauza a scumpirii alimentelor ar putea fi cresterea deficitului bugetar.

Premierul Mihai Tudose l-a chestionat pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, cu privire la scumpirea unor produse, afirmand ca "au inceput sa circule caricaturi cu gaini care-si iau haine de blana, ca s-au scumpit ouale".

"Dat fiind faptul ca in piata preturile la unele produse au crescut nejustificat, imediat am instituit la nivelul ministerului o echipa de control. De altminteri, ieri au intrat in dispozitiv toate institutiile statului sa verifice ce si cum. Am facut si o adresa dlui presedinte al Consiliului Concurentei si l-am rugat sa intervina pentru ca sunt elemente pe care noi nu le cunoastem, dat fiind faptul ca ele nu se justifica din punct de vedere al calculelor pe care le facem si al logicii privind desfasurarea procesului de productie", a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

El a mai spus ca pretul oualor la producator este de 36 de bani pe bucata.

"Il scoate la poarta fermei ambalat, sigilat, etichetat, il si transporta in piata, il duce practic pe raft si de aici creste pana la un leu, ceea ce, din punctul nostru de vedere nu este justificat. Am rugat prin adresa scrisa, pentru ca asa e normal intre institutiile statului. Presedintele Consiliului Concurentei, care poate sa mai dea o data o explicatie pe care eu nu as cataloga-o decat impotriva tarii.

Foarte atent spun acest lucru si foarte apasat, pentru ca a spune ca sunt diferente ca urmare a faptului ca au schimbat, ca e deficit bugetar mi se pare prea mult, ca din cauza deficitul bugetar... Dumnealui stie si ar fi bine sa dea explicatii Guvernului, pentru ca dumnealui nu este paun printre gaini, sa-si pastreze aripile si noi sa fim in fiecare zi perpeliti fie de situatia reala pe care o are tara, iar dumnealui se plimba cu explicatii, cautand un raspuns peste doi ani cand nu mai sunt gainile si poate nu mai suntem nici noi", a adaugat Daea.

El a facut un apel la Bogdan Chiritoiu sa se abtina de la analize supreflu si sa foloseasca instrumentele pe care le are.

"Imi spunea mereu ca imi cere documente si date. Niciodata nu mi-a cerut pana acum. Din data de 15 noiembrie, cand am solicitat scris sa intervina, nu am primit nicio comunicare scrisa din partea Consiliului Concurentei privind colaborare institutional ...citeste mai departe despre "Daea il critica pe seful Concurentei dupa ce a spus ca mancarea se scumpeste din cauza deficitului: Nu e paun printre gaini" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Guvern Consiliul Concurentei scumpire alimente, #Daea Chiritoiu scumpire alimente paun gaini , #Stiri Preturi