De ce sunt hainele din mall-urile romanesti mai scumpe decat in Spania

Miercuri, 02 August 2017, ora 14:28
1452 citiri
De ce sunt hainele din mall-urile romanesti mai scumpe decat in Spania
Foto: Facebook/Ilan Laufer

Multi romani care merg in vacante in afara tarii si intra in mall constata ca acolo preturile sunt mai mici fata de tara noastra.

Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, a vorbit, la Digi 24, despre motivele pentru care hainele din mall-urile romanesti sunt mai scumpe decat cele din alte tari europene.

"Anumite branduri sunt mai scumpe cu pana la 30%, unele chiar cu pana 50%. Lantul productiei in Romania nu afecteaza si nu reflecta costul. Inclusiv un brand foarte mare, Zara, are undeva la 30% din productia pentru femei in Romania, si asta nu inseamna ca noi avem preturi mai mici aici", a spus ministrul.

Laufer a explicat de ce exista aceasta diferenta de preturi intre produsele de la Zara din Spania si cele din Romania.

"Decat in Spania in mod special, pentru ca proprietarul acestui brand este Amancio Ortega si este spaniol si aplica o politica de discount a preturilor. Preturile pe care le gasiti astazi pentru Zara si brandurile din grupul lor in Spania si Portugalia sunt cu 30% mai iefitne decat in toate tarile din Europa. Dar brandurile acestea sunt mai scumpe in Romania", a punctat ministrul.

Practic, de cele mai multe ori, problema este ca nu este compania-mama din Romania si sunt foarte multe companii care sunt francizate, a mai zis Laufer.

"Si costurile de franciza sunt destul de ridicate, iar asta le da antreprenorilor o flexibilitate redusa de a face reduceri, de a avea un pret mai competitiv. Al doilea este faptul ca in Romania, exista si anumite costuri de logistica mai mari decat in alte tari. Si atunci cand aduci marfa din alte tari, cum ar fi China, costul pana in Romania creste semnificativ", a continuat el.

Intrebat de cate ori creste pretul unei camasi produse in Moldova pana pe rafturi, Laufer a raspuns ca: "Intre 3,5 si 4,5 ori. Aceasta este diferenta. Business-ul cu textile este unul foarte complicat, pentru ca are doua perioade in an in care se merge cu discounturi de 50-70%. Ei pierd efectiv, pierd doar ca sa lichideze stocurile si sa creeze cash flow".

Amintim ca ministrul Ilan Laufer este cel care intermediat intrarea retailerului de imbracaminte H&M in Romania. ...citeste mai departe despre "De ce sunt hainele din mall-urile romanesti mai scumpe decat in Spania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#haine malluri romanesti scumpe, #haine malluri romanesti, #Laufer haine malluri romanesti , #Stiri Preturi