Domnule Daea, voi ati scumpit oul!

Luni, 20 Noiembrie 2017, ora 15:45
1099 citiri
Domnule Daea, voi ati scumpit oul!

Mi-a sarit in ochi recent una dintre declaratiile domnului Daea, aceea in care ne anunta la modul cel mai serios ca asteapta explicatii de la Consiliul Concurentei pentru a vedea de ce s-au scumpit anumite alimente, in special carnea si ouale.

Orice persoana care intelege cat de cat cum functioneaza economia intelege si ca scumpirea alimentelor a fost cauzata si de cresterea preturilor la energie si, mai ales, la benzina si motorina, ca urmare a masurilor fiscale luate de actuala administratie.

De exemplu, benzina si motorina s-au scumpit cu aproape un leu pe litru in mai putin de 3 luni, ca urmare a deciziei de a impune celebra supra-acciza.

In mod natural, aceste cresteri au dus la cresterea preturilor de productie, la cresterea costurilor de munca si la cresterea pretului la transport.

Domnul Daea nu este singura persoana din acest guvern care nu intelege cum functioneaza piata libera si care viseaza inca la mercurialul ceausist. Dupa cum ne amintim, chiar premierul Tudose ne asigura la 1 septembrie ca pretul la benzina si la motorina nu va creste, in ciuda faptului ca el creste fiscalitatea, deoarece "vorbeste" el cu benzinarii.

Este absolut halucinant faptul ca exista oameni care considera ca poti taxa, supra-taxa si ultra-taxa un produs fara ca pretul lui sa creasca direct proportional cu nivelul fiscalitatii.

Citeste si acuzatiile aduse de producatori marilor lanturi de magazine, care ar fi majorat artificial preturile, desi la poarta fermei acestea au ramas la fel sau chiar au scazut.

Acesti oameni nu numai ca exista, dar ei mai sunt responsabili si de noul Cod fiscal, un document care afecteaza si mai mult companiile care activeaza pe piata romaneasca, dar in primul rand capitalul romanesc si stabilitatea macro-economica pe termen mediu si lung.

In primul rand, cresterea fiscalitatii face si mai dificila viata unui antreprenor in Romania. Iar acest lucru este realizat fix de aceiasi oameni care se plang zi de zi ca nu suntem decat o colonie care consuma produse occidentale si ca suntem considerati o piata de desfacere.

Pai, mai, oameni buni, daca suntem o piata de desfacere, de ce nu incurajam companiile care activeaza aici? De ce nu cream un mediu favorabil investitiilor, inovarii si dezvoltarii?

Ba mai mult, actuala politica de consum pe deficit (ei spun ca se incadreaza in 3%, insa economistii atentioneaza ca nu) face nu doar sa consumam produse din export, dar le mai si consumam pe datorie.

O masura care va afe ...citeste mai departe despre "Domnule Daea, voi ati scumpit oul!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#scumpiri alimente Romania, #scumpiri preturi, #Petre Daea scumpire oua carne , #Stiri Preturi