Guvernul adopta azi supraacciza la combustibili. Cand si cu cat se scumpesc benzina si motorina

Miercuri, 30 August 2017, ora 14:38
1218 citiri
Guvernul adopta azi supraacciza la combustibili. Cand si cu cat se scumpesc benzina si motorina
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul discuta, in sedinta de miercuri, reintroducerea supraaccizei la combustibili despre care premierul Mihai Tudose a sustinut ca nu va afecta preturile la pompa, desi nu a primit nicio asigurare in acest sens din partea companiilor petroliere.

Sedinta de guvern trebuia sa inceapa la ora 14:00, dar a fost amanata pentru ora 15:30.

Conform unor surse guvernamentale citate de Agerpres, se asteapta o serie de avize pentru proiecte de acte normative aflate pe ordinea de zi suplimentara a sedintei Executivului.

In plus, la Palatul Victoria a fost prezent miercuri dupa amiaza si Liviu Dragnea. La iesire, liderul PSD a sustinut ca s-au discutat subiecte legate de sedinta CEX care va avea loc in acest weekend.

Potrivit proiectului de ordonanta trimis presei, acciza se scumpeste la trei zile de la publicarea OUG in Monitorul Oficial.

Premierul Mihai Tudose a declarat recent ca majorarea accizelor la combustibili nu va duce la cresterea pretului benzinei si motorinei:

"Nu-i va influenta negativ (pe romani - n.red.). Pot sa-i asigur. Plus ca avem discutii si daca ne intelegem, asta e, o facem. (...) Suntem pe primul loc la decese pe sosele si nu fiindca avem masini proaste sau sunt romanii soferi prosti, ci din cauza infrastructurii rutiere.

Apare calul noaptea, caruta, groapa, soseaua foarte ingusta care face brusc la stanga, nu avem autostrazi. Avem tot ce ne trebuie pentru a mentine Romania cu stabilitate din punct de vedere al serviciilor sociale, dar nu stiu cat mai putem sa asteptam pana cand terminam cu acest gen de infrastructura. Si atunci trebuie sa alimentam bugetul mai repede".

Mihai Tudose a precizat ca acciza a fost scoasa in ianuarie si nu a scazut pretul la benzina si motorina, ceea ce nu este adevarat.

"Ia sa vedem, daca o punem la loc (acciza - n.red.) cresc? Eu cred ca nu vor creste. Totusi perioada aia de romantism cand faceau ce voiau pe aici s-a cam inchis", a afirmat seful Guvernului.

Cu cat se scumpesc benzina si motorina

Pretul benzinei din Romania este in prezent al doilea cel mai mic in randul celor 28 de state din Uniunea Europeana, dar va ajunge similar cu nivelul din Austria, iar cel al motorinei semnificativ mai mare decat in Austria sau Luxemburg, dupa majorarea accizelor, arata calculele News.ro, pe baza preturilor medii din UE publicate de portlul energy.eu.

Topul suferintei la pompa - cifrele la care ar trebui sa se uite Guvernul, inainte sa majoreze accizele la carburanti

Proiectul de ord ...citeste mai departe despre "Guvernul adopta azi supraacciza la combustibili. Cand si cu cat se scumpesc benzina si motorina" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#acciza motorina benzina 1 septembrie, #acciza motorina benzina , #Stiri Preturi