Hipermarketurile ar urma sa achizitioneze minimum 51% dintre produsele alimentare pe care le pun in vanzare pe un "lant scurt de aprovizionare", care implica o relatie mai stransa cu producatorii, potrivit unui proiect adoptat de Comisia de agricultura.
Produsele vizate sunt carnea, legumele, fructele, mierea, ouale, produsele lactate si de panificatie.
"Am reusit azi dupa o munca de doua luni jumate - trei luni si dupa zbateri de aproape doi ani sa dam votul final in comisie pe aceasta lege. A fost o munca de durata. Noi suntem multumiti de ce a iesit. Inca o data repet: nu inchidem magazinele in weekend. Acea prevedere nu s-a votat, am abandonat acele articole", a declarat Nini Sapunaru, presedintele Comisiei de agricultura din Camera Deputatilor.
Legea nr.321/2009 privind comercializarea produselor alimentare a facut obiectul mai multor proiecte de modificare si completare, depuse anul trecut la Parlament. Una dintre prevederile propuse era ca hipermarketurile sa fie ...citeste mai departe despre "Hipermarketurile, obligate sa comercializeze minimum 51% produse locale si regionale" pe Ziare.com