Orasele cu cele mai avantajoase costuri ale vietii din Romania. Cum sta fiecare cartier din Bucuresti

Marti, 28 Februarie 2017, ora 16:37
1377 citiri
Orasele cu cele mai avantajoase costuri ale vietii din Romania. Cum sta fiecare cartier din Bucuresti
Foto: Arhiva Pixabay

Brasov, Cluj-Napoca si Oradea sunt orasele cu cele mai avantajoase costuri ale vietii din Romania, in timp ce la polul opus se plaseaza Resita, Alexandria si Vaslui, arata un studiu recent.

Cercetarea realizata de platforma de imobiliare Storia.ro si agentia de cercetare D&D Research a analizat perceptia pe care romanii o au asupra costului vietii din orasul si cartierul in care locuiesc, raportat la veniturile pe care le obtin.

Alte orase avantajoase in ceea ce priveste costurile vietii in Romania sunt Sibiu, Pitesti, Timisoara, Targu Mures, Craiova, Bucuresti si Iasi.

La polul opus, orasele desemnate ca fiind cele mai dezavantajoase din punct de vedere al costului vietii sunt Resita, Alexandria, Vaslui, Focsani, Piatra-Neamt, Satu-Mare, Tulcea, Calarasi, Botosani si Braila.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania este considerata zona cu cel mai avantajos cost al vietii, fiind urmata de Bucuresti si Ilfov, Oltenia si Banat. Moldova, Dobrogea si Muntenia au obtinut cel mai mic scor.

La nivel de cartier, Grigorescu (Cluj-Napoca), Titan (Bucuresti), Gavana 3 (Pitesti), Racadau (Brasov) si Soarelui (Timisoara) au fost in topul preferintelor romanilor care au participat la studiu.

Ultimele pozitii, cu cel mai dezavantajos cost al vietii perceput, sunt ocupate de Bereasca (Ploiesti), Periferie (Botosani), Calea Caransebesului (Resita), Feneziu (Baia Mare) si 1 Mai (Alexandria).

"Costul general al vietii reprezinta perceptia pe care o au oamenii despre cat de scumpa este viata in orasul in care locuiesc. El inglobeaza de regula cheltuielile de zi cu zi, precum cosul de alimente, utilitatile, plata pentru bunurile si serviciile necesare traiului obisnuit.

Pe de alta parte, perceptia despre costul general al vietii este influentata si de beneficiile oferite de traiul intr-un anumit oras", explica directorul de cercetare din cadrul D&D Research, Vlad Tureanu.

Pentru realizarea clasamentului, participantii studiului au fost invitati sa evalueze orasele si cartierele in care locuiesc din punctul de vedere al costului vietii, pe o scala de la 1 la 5, unde 1 inseamna foarte rau, iar 5 este foarte bine. Doar mentiunile care au primit cel putin 100 de raspunsuri au fost incluse in clasamentul final.

"Jucatorii imobiliari cu experienta iau in calcul aspectele economice si costul general al vietii atunci cand isi planifica proiectele si ofertele. Aceste criterii se pot observa in cazul centrelor urbane importante precum Brasov, Cluj-Napoca ...citeste mai departe despre "Orasele cu cele mai avantajoase costuri ale vietii din Romania. Cum sta fiecare cartier din Bucuresti" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#orase Romania cost viata, #perceptie romani cost viata, #cartiere Bucuresti cost viata, #orase Romania prosperitate, #cartiere prosperitate , #Stiri Preturi