Plafonarea tarifelor RCA va expira in curand: Dragnea, privit ca singurul care are autoritate sa rezolve criza

Luni, 08 Mai 2017, ora 12:20
1613 citiri
Plafonarea tarifelor RCA va expira in curand: Dragnea, privit ca singurul care are autoritate sa rezolve criza
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul PSD, Liviu Dragnea, este singura persoana care poate rezolva problemele din piata asigurarilor auto obligatorii RCA, in conditiile in care nicio autoritate nu a luat masuri realiste de corectare in cele aproape sase luni de plafonare a tarifelor, potrivit unui comunicat publicat luni de Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI).

Guvernul a aprobat anul trecut, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o Ordonanta de Urgenta (OUG) care impune inghetarea preturilor RCA pentru sase luni, prin fixarea unor preturi maxime de catre ASF. Perioada de plafonare a inceput in 18 noiembrie 2016 si va expira in 18 mai. Executivul ia in calcul prelungirea plafonarii tarifelor RCA cu inca trei luni, au declarat, vineri, surse guvernamentale.

ASSAI a transmis luni dimineata o scrisoare deschisa adresata presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, pe tema problemelor din piata RCA.

"In momentul de fata, singura persoana care detine parghiile politice potrivite si are autoritatea parlamentara necesara rezolvarii crizei RCA este domnul Liviu Dragnea. Miracole nu se pot intampla in zece zile, dar luarea unor masuri ferme si corecte in perioada urmatoare ar conduce la reducerea amplorii consecintelor negative pe termen scurt si mediu", a declarat presedintele ASSAI, Cristian Muntean, in cadrul comunicatului.

Muntean a atras atentia ca, la aproape sase luni de la decizia de plafonare a tarifelor RCA, statul roman se afla in aceeasi situatie.

"Prelungirea cu inca trei luni a perioadei de plafonare a tarifelor RCA ar putea fi adoptata doar in conditiile in care o serie de masuri de corectare a acestei situatii nu ar fi dat rezultate. ASF nu a luat nicio masura realista si concreta in cele sase luni pentru corectarea derapajelor de cost din piata de asigurari si in aceste conditii, in care nu a fost adoptata nicio masura, este aproape imposibil sa fie intrunite conditiile minim necesare prelungirii perioadei de plafonare a tarifelor RCA cu inca trei luni", a declarat Muntean.

Presedintele ASSAI considera ca sansele adoptarii legii RCA in urmatoarele 10 zile sunt aproape nule, in conditiile in care doar la comisia de Buget Finante au fost depuse 327 de amendamente.

Vineri, cinci patronate din transporturile rutiere (UNTRR, FORT, APTE 2002, APULUM, ARTRI) solicita Guvernului extinderea perioadei de plafonare a tarifelor asigurarilor RCA cu inca sase luni, in conditiile in care o noua lege RCA nu este inca in vigoare. Ingh ...citeste mai departe despre "Plafonarea tarifelor RCA va expira in curand: Dragnea, privit ca singurul care are autoritate sa rezolve criza" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#asociatie service auto, #asigurari auto obligatorii , #Stiri Preturi