Scumpiri si baliverne

Duminica, 01 Octombrie 2017, ora 19:01
1180 citiri
Scumpiri si baliverne

O intrebare banala pusa de ziaristi unor demnitari de-ai nostri a scos la iveala pe neasteptate caracterul de nimic si coloana verticala cocosata a acestor respectabili cetateni.

Prin intrebare, jurnalistii vroiau sa afle opinia celui chestionat despre recenta scumpire a carburantilor, iar raspunsurile au fost de genul:

- Aveam rezervorul plin, n-am alimentat.

- Nu conduc, n-am masina.

- N-am carnet, nu sunt sofer. Sincer, nu alimentez si nu cunosc pretul.

- Eu nu am vazut nicio scumpire la carburanti.

Cand presa vuieste despre scumpirea evidenta a benzinei, cand expertii sustin ca noul pret al carburantilor va impinge in sus toate preturile intr-un stil galopant, cand opozitia atrage atentia ca scumpirile compromit majorarile de salarii cu care se lauda guvernarea, iar pretul carburantilor este afisat cu litere de-o schioapa la benzinarii, trebuie sa fii Bula ca sa dai raspunsuri precum cele de mai sus.

Iar raspunsurile nu le da oricine. Cel care nu cunoaste pretul pentru ca n-are carnet este chiar ministrul Energiei, Toma Petcu, iar cel care n-a vazut nicio scumpire este presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Nu am nicio indoiala ca toti cei chestionati de reporter cunosteau pretul carburantilor, ca erau chiar cu ochii cat cepele la pret. Nu se poate altfel, toti detin in stat demnitati legate, mai mult sau mai putin, de economia tarii si de problemele sociale cu care se confrunta ea.

Si atunci de ce isi bat joc de reporteri si, prin ei de opinia publica? De ce ne iau pe toti in zeflemea, de ce se fofileaza de la un raspuns sincer si corect, optand pentru baliverne sau replici derizorii, cu care se dau "jmecheri"? In opinia mea, doua motive ii imping in aceasta directie si niciunul nu le face cinste.

Mai intai, acesti demnitari nu sunt oameni de rand, din cei carora dna Olguta Vasilescu le-a promis dublarea salariilor, treptat pana in 2020, iar acum face stanga-mprejur si o drege, explicand ca, in martie viitor, nu le mai "da" cei 25% promisi, ci numai 4% dupa noile socoteli.

Demnitarii sunt din categoria celor carora li s-au triplat deja salariile si indemnizatiile, sau poate amandoua, inca de asta primavara. Fara nicio esalonare. Cand huzuresti, nu te mai intereseaza daca s-a scumpit carburantul cu cativa banuti, ca vorba ceea, are balta peste.

Cel de al doilea motiv, care nu le face cinste demnitarilor chestionati, este obedienta oarba fata de liderul suprem din Palatul Parlamentului si fata de liderul nesuprem ...citeste mai departe despre "Scumpiri si baliverne" pe Ziare.com

Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
#carburanti scumpire, #Toma Petcu scumpire carburanti, #Calin Popescu Tariceanu scumpire carburanti , #Stiri Preturi