Seful ANPC: In maximum o saptamana vom veni cu explicatia scumpirii alimentelor

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 22:15
993 citiri
Seful ANPC: In maximum o saptamana vom veni cu explicatia scumpirii alimentelor
Foto: Arhiva Ziare.com

Reprezentantii Ministerului Agriculturii, ANSVSA, ANPC si ANAF s-au intalnit marti pentru a discuta pe tema posibilelor cauze ale scumpirii alimentelor din ultima perioada.

"Astazi (marti - n.r.) am avut o intalnire la Ministerul Agriculturii, prezidata de domnul ministru, cu reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, ANSVSA, ANAF si inspectia din cadrul Ministerului Agriculturii.

In paralel, Consiliul Concurentei are un demers vizavi de cresterea aceasta a preturilor.

Vom vedea in perioada urmatoare, fiecare pe culoarul lui de competenta, care va fi raportul, legat de unde vine aceasta crestere de preturi si cat de mult este justificata", a spus Bogdan Pandelica, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Potrivit acestuia, institutiile mentionate vor elabora, in maximum o saptamana, un raport privind explicatia acestor scumpiri, care va fi inaintat premierului.

"In maximum o saptamana vom avea o imagine finala, cred ca intr-o saptamana vom putea forma o parere vizavi de aceasta scumpire si de unde provine ea. Acest raport va fi inaintat prim-ministrului si, in urma acestor demersuri si in urma raportului, vom vedea care va fi solutia, care va trebui sa vina efectiv in sprijinul romanului, in sprijinul consumatorului", a aratat Pandelica.

El a mai spus ca ANPC nu a primit plangeri din partea consumatorilor privind preturile mari din ultima perioada.

La randul sau, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a declarat ca institutia pe care o reprezinta a demarat o analiza, la sesizarea Ministerului Agriculturii, pentru a determina cauzele scumpirii accelerate a alimentelor in aceasta luna.

Presedintele Concurentei nu a putut oferi un orizont de timp in care analiza ar putea fi finalizata, exprimandu-si speranta ca acest lucru va fi realizat cat mai repede posibil.

Reamintim ca saptamana trecuta, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, ca a sesizat Consiliul Concurentei in privinta scumpirilor aparute la alimente, in special la oua, carne si produse lactate, intrucat analizele Ministerului Agriculturii nu au scos in evidenta motive obiective care sa determine majorari de preturi, iar institutia nu are instrumente si prevederi legale pentru a interveni pe piata.

Fermierii solicita si ei interventia autoritatilor, in contextul in care ei spun ca isi vand productia la preturi mai mici decat acum cateva saptamani, insa, pe de alta parte, produsele ajung ...citeste mai departe despre "Seful ANPC: In maximum o saptamana vom veni cu explicatia scumpirii alimentelor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
#OPC scumpire alimente raport , #Stiri Preturi