Teodorovici sustine ca suntem intr-o situatie extrema, care justifica plafonarea pretului la gaze

Joi, 19 Iulie 2018, ora 12:40
1305 citiri
Teodorovici sustine ca suntem intr-o situatie extrema, care justifica plafonarea pretului la gaze
Foto: Arhiva Facebook/Eugen Teodorovici

Ministerul Finantelor, Eugen Teodorovici, sustine ca plafonarea pretului gazelor din productie interna este justificata, chiar daca Legea Energiei prevede ca o astfel de masura se poate lua doar in situatii extreme.

Seful de la Finante a precizat, joi, ca proiectul de hotarare de guvern pentru plafonarea pretului la gaze la 55 lei/Mwh va intra in prima lectura in sedinta de azi.

Intrebat de jurnalisti daca va trebui modificata Legea Energiei pentru a putea plafona pretul gazelor naturale din productie interna, ministrul Teorodovici a raspuns negativ.

"Sunt prevederi in proiect care trimit atat la Legea Concurentei, cat si la cea Energiei", a spus Teodorovici.

Totusi, au insistat jurnalistii, in Legea Energiei se prevede ca doar in situatii extreme se poate recurge la o plafonare de pret.

"Ce ar trebui sa fie extrem ca sa ne convingem ca e o situatie extrema? In Romania exista tot soiul de piedici din acestea in legislatie. Pentru mine, pentru Ministerul Finantelor, e o problema ca cei doi operatori au crescut nejustificat pretul la gaze, in conditiile in care nu au facut investitiile la care s-au angajat", a adaugat ministrul Teodorovici.

-vom reveni cu detalii- ...citeste mai departe despre "Teodorovici sustine ca suntem intr-o situatie extrema, care justifica plafonarea pretului la gaze" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#pret gaze plafonare, #Teodorovici plafonare pret gaze, #hotarare guvern plafonare pret gaze , #Stiri Preturi