Tudose, dupa ce a anuntat ca scumpeste benzina si motorina: Nu va influenta negativ viata romanilor

Miercuri, 09 August 2017, ora 21:48
981 citiri
Tudose, dupa ce a anuntat ca scumpeste benzina si motorina: Nu va influenta negativ viata romanilor
Foto: Facebook/Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a transmis, miercuri seara, ca majorarea semnificativa a accizelor la carburanti nu ii va afecta pe romani.

"Nu va influenta negativ viata romanilor. Pot sa-i asigur. Plus ca avem discutii si daca ne intelegem, asta e, o facem. (...) Suntem pe primul loc la decese pe sosele si nu fiindca avem masini proaste sau sunt romanii soferi prosti, ci din cauza infrastructurii rutiere. Apare calul noaptea, caruta, groapa, soseaua foarte ingusta care face brusc la stanga, nu avem autostrazi. Avem tot ce ne trebuie pentru a mentine Romania cu stabilitate din punct de vedere al serviciilor sociale, dar nu stiu cat mai putem sa asteptam pana cand terminam cu acest gen de infrastructura. Si atunci trebuie sa alimentam bugetul mai repede", a mai spus premierul.

Mihai Tudose a precizat ca in 2016 acciza a fost scoasa si nu a scazut pretul la benzina si motorina, iar "companiile au demonstrat ca nu prea au avut nici profit".

"Ia sa vedem, daca o punem la loc (acciza - n.r.) cresc? Eu cred ca nu vor creste. Totusi perioada aia de romantism cand faceau ce voiau pe aici s-a cam inchis", a afirmat seful Guvernului

Intrebat daca exista posibilitatea ca Guvernul sa modifice legea privind redeventele, prim-ministrul a raspuns: "Bineinteles. Nu inseamna santaj, inseamna ca in sfarsit nu mai avem alt tip de dialog cu ei, ci dialog oficial (...) Dorim un stat puternic si prietenos cu cei corecti. Si doar un stat puternic cu ceilalti".

Declaratiile au venit in contextul in care Ministerul Finantelor a redactat un proiect de ordonanta de guvern prin care urmeaza sa fie modificat Codul Fiscal, iar printre principalele modificari se afla si majorarea semnificativa a accizelor la carburanti de la 1 septembrie.

De aceeasi parere cu premierul este si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care a sustinut marti ca masura va avea un impact "nesemnificativ" asupra pretului resimtit de consumator.

"Aceasta majorare a accizei se va resimti intr-o masura nesemnificativa in pretul final al carburantului, la pompa. In Romania avem cele mai mici taxe pe carburanti. Din informarea de la Ministerul Finantelor, in Romania nivelul taxelor si accizelor este cel mai redus din Europa", a sustinut Tariceanu.

Analistii avertizeaza insa in primul rand, majorarea pretului la combustibil se va resimti in buzunarele romanilor cand vor alimenta la pompa. Insa, acesta este doar inceputul, pentru ca atat fabricarea, cat si comercializarea oricarui produs inse ...citeste mai departe despre "Tudose, dupa ce a anuntat ca scumpeste benzina si motorina: Nu va influenta negativ viata romanilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Tudose scumpire accize, #Tudose scumpire benzina motorina , #Stiri Preturi