Tudose nu renunta la supraacciza pe combustibil, dar nu mai stie cand o baga si cat va fi de mare

Vineri, 25 August 2017, ora 18:28
898 citiri
Tudose nu renunta la supraacciza pe combustibil, dar nu mai stie cand o baga si cat va fi de mare
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Mihai Tudose a spus ca supraacciza la carburanti este o decizie care va fi implementata in aceasta toamna, dar inca se negociaza cu producatorii.

"Supraacciza la carburanti va fi o decizie implementata in toamna aceasta, dar inca se negociaza cu producatorii. Atunci cand ea a fost scoasa, odata cu celebra taxa de stalp, la pompa nu s-a vazut nicio imbunatatire, iar atunci a fost scoasa pentru a usura povara fiscala pe cetateni. Daca tot nu s-a usurat, sa o punem la loc, macar din banii aia poate mai facem un spital, ca nu am scos-o ca sa se imbogateasca distribuitorii", a declarat premierul, vineri, la Neptun, citat de News.ro.

Tudose si supraacciza la carburanti: Doua neadevaruri de la premier si cifrele care il contrazicTudose nu stie cu cat va majora accizele, dar ameninta benzinarii sa nu creasca preturile

Santaj la redeventa

El a mai spus ca, daca preturile vor creste la pompa, redeventele vor fi majorate, afirmand ca acest lucru se poate intampla dupa ce vede "comportamentul celor din piata", transmite Mediafax.

Mihai Tudose a mai spus ca se fac simulari privind reintroducerea supraaccizei, afirmand ca acestea ar putea fi finalizate in aproximativ o saptamana, adica la 1 septembrie.

Amintim ca Ministerul Finantelor a redactat un proiect de ordonanta prin care urma sa fie modificat Codul Fiscal, principala noutate fiind majorarea semnificativa a accizelor la carburanti.

Aceasta majorare fusese anuntata initial incepand cu 1 septembrie, insa iata ca nici premierul nu stie cu siguranta cand si cu cat se va scumpi, de fapt, combustibilul. Iar pe 1 septembrie de abia aflam rezultatele la simulari.

Motorina mai scumpa ca in Austria?

Pretul benzinei din Romania este in prezent al doilea cel mai mic in randul celor 28 de state din Uniunea Europeana, dar va ajunge similar cu nivelul din Austria, iar cel al motorinei semnificativ mai mare decat in Austria sau Luxemburg, dupa majorarea accizelor de la 1 septembrie, arata calculele News.ro, pe baza preturilor medii din UE publicate de portalul energy.eu.

Topul suferintei la pompa - cifrele la care ar trebui sa se uite Guvernul, inainte sa majoreze accizele la carburantiPonta, despre supraacciza la carburanti: Dragnea v-a dat teapa! E mai rau decat pe vremea tehnocratilorTariceanu spune ca nu vom simti "mica majorare" a accizei la carburant si da vina pe producatoriTransportatorii, despre majorarea accizelor: Guvernul ii ajuta pe unguri si austrieci ...citeste mai departe despre "Tudose nu renunta la supraacciza pe combustibil, dar nu mai stie cand o baga si cat va fi de mare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Indiferent că sunt de interior sau de exterior, cu geam sau fără, ușile de interior reprezintă un element definitoriu pentru siguranța și confortul casei tale. Când vine vorba despre...
#Mihai Tudose supraacciza toamna, #Tudose supraacciza benzina, #supraacciza benzina motorina , #Stiri Preturi