PRO TV le cere bani cablistilor pentru difuzarea postului

Joi, 25 Iulie 2013, ora 12:15
1969 citiri
PRO TV le cere bani cablistilor pentru difuzarea postului
Sursa foto: Incont.ro

Postul de televiziune PRO TV, condus de Adrian Sarbu, a solicitat CNA retragerea din lista "must carry", a programelor incluse in grila companiilor de cablu, obligandu-le pe acestea din urma sa plateasca pentru difuzarea postului TV si confirmand "masurile indraznete" anuntate de Sarbu la inceputul anului.

Pro TV a instiintat CNA ca iese din grila must-carry, incepand cu data de 23 iulie. Cu alte cuvinte, incepand de la aceasta data, societatile de cablu trebuie sa ceara acordul Pro TV pentru a retransmite postul si sa plateasca pentru a-l putea retransmite catre abonati, scrie paginademedia.ro

"Decizia noastra este motivata de faptul ca Pro TV se afla intr-un proces de modificare a strategiei de distributie in vederea trecerii la transmisia digital terestra si implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel national dupa un concept care ne va ajuta sa minimalizam impactul digitalizarii asupra business-ului. Schimbarile de distributie nu vor afecta in niciun fel continut", se arata in justificarea postului de televiziune.

Contactata de publicatia amintita, Maria Apostol, marketing & corporate affairs director Pro TV, a declarat, ca, momentan, romanii nu vor fi afectati de noua masura si vor vedea Pro TV.

In comunicatul care prezinta rezultatele grupului CME in 2012, Adrian Sarbu vorbea despre "masurile indraznete" pe care pe care le cere situatia dificila cu care se confrunta compania mama.

Veniturile companiei care opereaza canalele Pro TV in Romania s-au ridicat, in 2012, la 134 de milioane de dolari, potrivit datelor publicate de compania-mama, Central European Media Enterprises (CME), in luna februarie 2013. Cifrele sunt in scadere fata de 2011, cand Pro TV a avut, in Romania, venituri de 159,3 milioane de dolari.

#PRO TV bani, #post televiziune Pro TV, #Adrian Sarbu Pro TV , #Management