Adrian Sarbu: MediaPro este proiectul vietii mele

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 09:33
2156 citiri
Adrian Sarbu: MediaPro este proiectul vietii mele

Adrian Sarbu a semnat un acord prin care va transfera grupului american CME, care detine compania PRO TV SA, toate operatiunile de entertainment detinute de MediaPRO intr-o tranzactie complexa estimata la 97,6 mil. $ de catre banca americana Merrill Lynch.

CME, care detine deja 8,75% din MediaPRO Entertainment (MPE), ii va plati lui Sarbu 10 milioane de dolari cash, ii va oferi 2,2 milioane de actiuni CME (care valoreaza acum 47 mil.$) si ii va da posibilitatea de a cumpara inca 850.000 de actiuni CME in viitor la pretul de acum (21,75 de dolari pe actiune).

De asemenea, CME va prelua datorii de 35,6 mil. $ ale MPE si ii va da inapoi lui Sarbu 8,75 % din celelalte afaceri care fac parte din MediaPRO Management (PubliMedia - companie de publishing, Coprint - tipografii, Mediafax - cel mai mare furnizor de informatie generala si de business din Romania, MediaPRO Interactiv - internet, Indoor Media - publicitate indoor si MediaSat - telecom).

In urma tranzactiei prin care Sarbu a vandut catre CME divizia de entertainment a MediaPRO, el va detine aproximativ 5% din actiunile CME.

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

MediaPRO Entertainment include MediaPRO Pictures, MediaPRO Studios, MediaPRO Distribution, Pro Video, MediaPRO Music & Entertainment, Cinema Pro, Hollywood Multiplex, pachetul majoritar din Domino - companie de productie de spoturi si MediaPRO Pictures sro - operatiunile de film din Cehia.

"MediaPro este proiectul vietii mele de profesionist in media. Mi-au trebuit 20 de ani de munca si investitii financiare pentru a-l aduce unde este astazi.

Am crezut in succesul MediaPro, asa cum au crezut si miile de oameni care si-au petrecut parte din ultimii 20 de ani alaturi de mine.

Integrarea de catre CME a MediaPro inseamna recunoastere si o perspectiva mai generoasa pentru colegii mei, dar si pentru mine. In viitor acest business nu poate fi decat global", explica Sarbu.

Dupa vanzarea diviziei de entertainment din MediaPro, Sarbu va ramane actionar majoritar in Publimedia (titluri de presa si trei tipografii, divizie din care face parte si Ziarul Financiar), Mediafax - cel mai important furnizor de continut, MediaPro Interactiv - operatiunile de internet si MediaSat - companie de servicii telecom.

Ca si pana acum, toate aceste divizii vor continua sa opereze cu un management autonom.

Sarbu spune ca "internetul este noua frontiera. Aceste businessuri, care raman in proprietatea mea, sunt pozitionate pentru o crestere rapida in aceasta piata a viitorului : continutul pe internet. Nu vom mai avea nevoie de 20 de ani pentru a atinge succesul in aceasta noua piata."

#adrian, #chief, #cme, #executive, #media, #multinationala, #officer, #sarbu , #stiri Pro TV