Blaga: masurile de austeritate vor trece de Parlament

Duminica, 13 Iunie 2010, ora 21:11
1595 citiri
Blaga: masurile de austeritate vor trece de Parlament

Ministrul Admnistratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat duminica, la Pro TV, ca are convingerea ca masurile asumate de Guvern vor fi aprobate si de Curtea Constitutionala, exprimandu-si, de asemenea, increderea ca motiunea de cenzura a PSD nu va trece de Parlament, informeaza Newsin.

"Nu cred ca motiunea va trece pentru ca pana la urma formatiunile politice, cele trei, si minoritatile, si in discutiile pe care le-am avut ultima oara, luni, au declarat toate ca sustin Guvernul, eu nu cred ca motiunea va trece", a precizat ministrul democrat-liberal.

Cat priveste faptul ca motiunea de cenzura se va dezbate marti, desi presedintele Traian Basescu a atentionat, printr-o scrisoare adresata conducerii celor doua Camere, ca se depaseste termenul constitutional, Blaga a spus ca, personal, indiferent de rezultatul motiunii, nu ar ataca-o la la Curtea Constitutionala daca in cazul putin probabil va fi adoptata.

"Eu personal nu as ataca, si vreau sa fiu extrem de clar, stiu adresa pe care presedintele Romaniei a transmis-o conducerii celor doua Camere si efectiv are dreptate pentru ca s-a pronuntat CCR care a spus un lucru clar: dupa trei zile se dezbate motiunea.(..)

Dar pana la urma, daca s-a decis altfel de catre conducerea Parlamentului, atunci se va dezbate marti, dar eu nu as face o plangere la CCR chiar in ipoteza putin probabila in care motiunea va trece. Pana la urma un Guvern trebuie sa demonstreze ca are sau ca nu are sustinere in Parlament.

Nu poti functiona intr-o democratie decat daca Guvernul este sustinut din Parlament", a spus ministrul de Interne.

De asemenea, Blaga a opinat ca masurile de austeritate asumate de Executiv vor trece si de un eventual atac la Curtea Constitutionala, aratand ca o lege similara, prin care se dadeau zile libere neplatite bugetarilor, s-a incadrat, potrivit Curtii, in limitele textului fundamental.

"Sper si am convingerea ca aceste masuri vor fi efectiv aprobate si de catre CCR pentru ca cel putin anul trecut cand s-au luat astfel de masuri ca pentru o perioada de timp cei din structurile bugetare sa ia un numar de zile libere neplatite Curtea a fost de acord, deci nu vad ce ar putea interveni", a subliniat Vasile Blaga. 

#blaga, #masuri de austeritate, #parlament, #parlament , #stiri Pro TV