Cea mai buna masura anticriza, plata datoriilor statului catre firme

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 14:14
1661 citiri
Cea mai buna masura anticriza, plata datoriilor statului catre firme

Ambasadorul francez la Bucuresti, Henri Paul, a declarat, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de PRO TV, ca cea mai buna masura anticriza pe care ar putea-o lua Guvernul roman ar fi plata datoriilor catre intreprinderi, potrivit Mediafax.

"Pe termen lung, nu sunt ingrijorat de soarta intreprinderilor franceze aici. Dar este ceva foarte important ce trebuie sa faca Guvernul: sa plateasca datoriile, arieratele. Este cel mai bun instrument de revenire, din punctul meu de vedere.

Fiindca vorbim de masuri anticriza, cea mai buna masura anticriza care ar putea fi luata ar fi sa plateasca datoriile fata de intreprinderi", a spus Henri Paul la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de PRO TV.

Cat despre firmele franceze din Romania, Henri Paul a spus ca nici o mare companie franceza nu a parasit Romania din cauza crizei.

"Nici o mare companie franceza nu s-a retras. Ele sunt prezente. (...) Deci le merge bine intreprinderilor franceze desi depinde de sectorul in care actioneaza. (...) De exemplu, e clar ca sectorul de consum nu merge bine in Romania, deci companiile din acest domeniu sunt ingrijorate.

In schimb, in domeniul industrial - ati mentionat Dacia - companiile sunt multumite. Deci este o atitudine diferita in functie de sectorul de activitate. Dar toate sunt prezente si au proiecte de viitor", a spus el.

Henri Paul a adaugat ca un semn bun este ca IMM-urile franceze se intereseaza tot mai mult de Romania "Guvernul Romaniei este intr-o situatie un pic dificila, ca si cel al Frantei. Trebuie sa-si reechilibreze bugetul si sa evite deficitul, dar si sa ia masuri anticriza.

Marja sa de actiune este evident mai stransa decat cea a Guvernului francez", a spus el, mentionand ca exemple pozitive de masuri anticriza prima de casare si creditul pentru prima casa.

"Dar nu sunt foarte multe masuri anticriza in Romania, in timp ce in Franta exista numeroase masuri", a spus el, adaugand ca Executivul de la Paris are un ministru pentru Planul de Relansare care are ca scop supravegherea modului de implementare a planului de redresare al autoritatilor franceze.

Intrebat daca nu considera sistemul fiscal ca lipsit de predictibilitate, el a spus, razand: "Romania, de 500 de ani, n-a fost niciodata o tara foarte predictibila. Trebuie sa faca eforturi pentru a deveni previzibila".

Intrebat cand crede ca va depasi Romania criza, Henri Paul a raspuns: "Cine are raspunsul la aceasta intrebare trebuie platit foarte scump. Pentru ca, de fapt, nimeni nu are raspunsul la aceasta intrebare". Ambasadorul a adaugat ca exista in Europa o sansa de ameliorare anul viitor si ca "punctul cel mai de jos" a fost depasit. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#masuri anticriza, #guvern, #datorii, #henri paul , #stiri Pro TV