Chinezii si cehii ofera doua miliarde de dolari pentru CME, proprietarul Pro TV

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 16:00
5035 citiri
Chinezii si cehii ofera doua miliarde de dolari pentru CME, proprietarul Pro TV
Foto: CC0 Creative Commons

Compania chineza CEFC si grupul financiar ceh-slovac Penta Investments au depus o oferta comuna pentru a prelua Central European Media Enterprises, proprietarul Pro TV, de la gigantul media american Time Warner, in timp ce alt licitator, PPF, si-a retras oferta, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Valoarea ofertei CEFC - Penta este de aproximativ doua miliarde de dolari, dar pretul final inca nu a fost stabilit, desi tranzactia este aproape de finalizare, sustin sursele.

Anterior, CEFC a achizitionat de la Penta o cladire de birouri in Praga, dar are si alte investitii in Cehia.

PPF, un grup financiar detinut de Kellner, cel mai bogat ceh, nu mai liciteaza pentru CME, astfel incat singurii ofertanti sunt CEFC - Penta.

La inchiderea sedintei bursiere de luni, capitalizarea CME se ridica la 637,8 milioane de dolari.

CME este o companie care opereaza in sase state din Europa Centrala si de Est, iar principalele surse de profit sunt Cehia si Romania.

Time Warner controleaza 46,5% din drepturile de vot la CME, insa, pe baza unor certificate care pot fi exercitate pana in luna mai 2018, controleaza 75% din actiunile CME. O posibila vanzare a CME a aparut dupa ce, anul trecut, AT&T a convenit preluarea Time Warner.

In Romania, din portofoliul CME fac parte: Pro TV, Acasa, Acasa GOLD, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania si Pro TV International.

CEFC China Energy Company Ltd. ar putea finaliza in curand achizitia unui pachet de 51% din actiunile companiei petroliere KMG International NV din Romania, controlata de compania nationala de petrol si gaze din Kazahstan, KazMunayGas International. Aceasta este prezenta in 11 tari si detine rafinariile Petromidia Navodari (cea mai mare unitate de profil din Romania) si Vega Ploiesti (cea mai veche rafinarie in functiune), dar si retele de distributie de carburanti (Rompetrol) in Romania, Bulgaria, Moldova, Georgia, Franta si Spania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#Prot TV preluare , #stiri Pro TV