Cifra de afaceri a Pro TV a scazut cu 6%

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 11:31
2212 citiri
Cifra de afaceri a Pro TV a scazut cu 6%

Pro TV SA, prin cele 6 canale TV detinute, a ajuns in primul trimestru la o cifra de afaceri de 34,3 milioane dolari, in scadere cu 6% fata de perioada similara a anului trecut, ceea ce arata cat de puternic a afectat criza economica si reducerea consumului piata de media, conform Mediafax.  

Profitul operational (OIBDA) a fost de 3,4 milioane dolari in trimestrul I 2011, fata de 4,5 milioane dolari in trimestrul I 2010.

Compania Pro TV SA include canalele Pro TV, Acasa, Pro Cinema, Pro TV International, Sport.ro si MTV.

Rezultatele au fost anuntate miercuri dimineata de catre grupul american CME, actionarul companiei Pro TV SA.

CME, ce detine mai multe canale de televiziune in Europa Centrala si de Est, a anuntat pentru primul trimestru o cifra de afaceri de 172,7 milioane dolari, fata de 143,6 milioane dolari in perioada similara a anului trecut. Profitul operational (OIBDA) a fost de 14,2 milioane dolari, fata de 0,8 milioane dolari in trimestrul I 2010.

Adrian Sarbu, presedintele si directorul executiv al CME, a declarat: "Veniturile si profitul operational al CME au avut o crestere importanta in primul trimestru. Am reusit sa obtinem cash-flow pozitiv, peste tintele noastre. Acest lucru este rezultatul pozitiei noastre de lideri de piata, controlului riguros al costurilor, contributiei pozitive a operatiunilor din Bulgaria, precum si cresterea inregistrata de diviziile Media Pro Entertainment si New Media (Internet). Suntem increzatori ca toate pietele de advertising pe TV vor creste in acest an". Divizia Media Pro Entertainment, ce opereaza studiourile de film, a inregistrat afaceri de 40,1 milioane dolari in T1 2011, in crestere cu 43% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cifra de afaceri pro tv, #piata de media, #criza economica, #adrian sarbu , #stiri Pro TV