Kaspersky Lab tinteste piata securitatii IT din Romania

Marti, 02 Iunie 2009, ora 14:48
2133 citiri
Kaspersky Lab tinteste piata securitatii IT din Romania

Kaspersky Lab Romania, reprezentanta locala a producatorului rus de solutii de securitate informatica, vizeaza in 2009 o cota de aproximativ 30% din piata autohtona a securitatii IT, care este estimata la 10-12 milioane euro, in crestere cu 10-20% fata de anul precedent, a declarat Teodor Cimpoesu, citat de NewsIn.

"Anul trecut am inregistrat vanzari de un milion de euro, echivalentul unei cote de piata de 10-12%, iar in acest an vizam o cota de 30% dintr-o piata a securitatii IT estimata de la 10-12 milioane de euro", a declarat marti intr-o conferinta de presa directorul general al Kasperksy Lab pentru Romania si Bulgaria, Teodor Cimpoesu.

Oficialul companiei de securitate IT a mai spus ca, daca in 2008, piata consumer a fost majoritara, reprezentata de circa 60% din vanzari, pentru anul curent se asteapta la o inversare a pozitiilor, in sensul cresterii substantiale a sectorului corporate.

"In primul trimestru din 2009, am avut vanzari cu 70% mai mari pe segmentul business, comparativ cu perioada similara a anului, in vreme ce segmentul clientilor individuali a fost sub asteptari.

Nu se poate spune ca in trimestrul al doilea al acestui an vom putea pastra trendul din primele trei luni, desi am incheiat doua afaceri mari si este posibil sa o incheiem si pe a treia.

Ne asteptam, totusi, la o crestere fata de al doilea trimestru al anului trecut", a mai spus Cimpoesu. La biroul din Romania al Kaspersky Lab, deschis in octombrie 2008, lucreaza in prezent sase angajati, iar pana la sfarsitul anului, numarul acestora urmeaza sa creasca la opt.

"In 2009, investitiile noastre se vor axa in mare masura pe marketing cu partenerii si implementarea produselor de securitate", a mai precizat Teodor Cimpoesu.

El a mai adaugat ca pirateria IT din Romania produce pagube importante pentru Kaspersky Lab, fara a avansa insa o cifra."Noi urmarim modul de distributie al crack-urilor, key-urilor pe net si se poate constata ca in scurt timp de la aparitie, ele dispar.

Nu avem date exacte despre pagubele produse de piraterie, insa studiile arata ca din 100 de clienti, 62 isi procura programele de pe net, iar noua nu ne ramane decat sa le vindem celor 38 ramasi", a mentionat directorul general al Kaspersky.

Kaspersky Lab a lansat, marti, in Romania, sistemul Kaspersky Mobile Security 8.0 (KMS 8.0), un pachet de solutii de protectie a telefoanelor de tip smart phone impotriva amenintarilor informatice, a pierderii datelor personale si a tentativelor de furt al terminalului (anti-theft, anti-virus, anti-spam, firewall, criptarea datelor).

Conform Kasperky Lab, in Romania cota de penetrare a telefoniei mobile este de 130%. Din numarul total de 28 milioane de terminale ale acestui sistem, aproximativ 3,36 milioane sunt terminale smart phone (12%).

Compania de securitate IT intentioneaza sa atinga o cota de piata de 10-15% in primul an de la lansarea KMS 8.0.

Partenerii Kaspersky Lab Romania sunt Ager Business Tech, pentru companii mari din sectorul public, IMM-uri, clienti individuali, GeCad Net, pentru aceleasi segmente, Punkt Net, pentru IMM-uri si clienti individuali, RHS Company, exclusiv pentru retail, distributie, clienti individuali, RomSoft-Depozitul de Calculatoare (clienti individuali).

Kaspersky Mobile Security 8.0 se adreseaza unui numar de peste 300 de modele de telefoane smart phone cu sisteme de operare Symbian si Windows Mobile.

Printre marii clienti ai Kaspersky Lab Romania se numara Distrigaz, Romstal, Intesa Sanpaolo Bank, Eximbank, Asiban, Pro Tv, grupul Realitatea-Catavencu, Universitatea Dimitrie Cantemir, Ministerul Culturii si Cultelor.

Potrivit unui studiu anual la nivel global realizat de Business Software Alliance, pierderile din pirateria software din Romania au crescut, in 2008, cu 65%, de la 151 mil. dolari in 2007 la 249 mil. dolari anul trecut, 50% din aceasta majorare datorandu-se variatiilor de schimb valutar. 

#companie, #imm, #producator, #uri , #stiri Pro TV