Sarbu: CME nu vizeaza noi achizitii pana la redresarea pietelor de publicitate

Sambata, 08 Mai 2010, ora 15:59
1693 citiri
Sarbu: CME nu vizeaza noi achizitii pana la redresarea pietelor de publicitate

Central European Media Enterprises (CME) isi va pastra rezervele de capital si nu va urmari noi achizitii pana cand nu va avea loc o redresare stabila a pietelor de publicitate, a declarat directorul executiv al grupului, Adrian Sarbu, intr-un interviu acordat Reuters si preluat de Mediafax.

Sarbu a aratat ca are incredere in noua prognoza a grupului, a carei revizuire in scadere a fost peste asteptarile pietei.

La sfarsitul lunii martie, rezervele de capital ale CME erau de 494,4 milioane de dolari.

"Avand in vedere situatia de pe pietele unde suntem prezenti in primul si al doilea trimestru, nu ne vom atinge de rezervele de capital pana nu va avea loc o redresare stabila.

Vrem sa fim protejati pana isi revin pietele. Intentionam sa operam cat mai eficient posibil, pentru a iesi din criza, sa ne dezvoltam organic, intrucat nu implica cheltuieli mari", a spus Sarbu.

El a aratat ca, dupa imbunatatirea situatiei, CME poate cauta oportunitati de achizitii.

Grupul nu este prezent in Polonia, cea mai mare tara din Europa Centrala si singura de pe continent care nu a fost in recesiune in 2009.

Sarbu a explicat ca Polonia nu reprezinta o tinta pentru CME din cauza concurentei prea mari de pe aceasta piata.

CME, detinuta partial de Time Warner si investitorul american Ronald Lauder, s-a confruntat cu declinul cheltuielilor pentru publicitatea TV, dupa ce criza financiara a afectat pietele unde grupul este prezent, la sfarsitul anului 2008.

Anul trecut, cheltuielile pentru publicitate din regiune au scazut cu 30%.

Potrivit CME, cheltuielile pentru publicitatea TV nu vor reveni la nivelul anterior crizei inainte de 2012.

"Odata ce cheltuielile pentru publicitate vor incepe sa creasca, avansul va deveni substantial, indiferent daca va avea loc in aceasta toamna sau anul viitor", considera Sarbu.

CME anticipeaza o revenire a cheltuielilor de acest tip in a doua jumatate a anului, care va compensa declinul din primele sase luni, pe ansamblul anului piata de publicitate urmand sa stagneze.

"Speram sa vedem o crestere a pietei si avem potentialul sa beneficiem de ea", a spus seful CME.

Anticiparea unei stagnari a pietei de publicitate TV in acest an de catre companie a surprins numerosi analisti, care mizau pe o estimare din octombrie, privind un avans de 2%-6%.

CME a mai anuntat, miercuri, ca anticipeaza pentru acest an venituri de 790-820 milioane dolari, in crestere de la 714 milioane dolari in 2009, dar sub estimarile analistilor.

Grupul a iesit in acest an de pe piata din Ucraina, dar a finalizat, in aprilie, preluarea bTV din Bulgaria.

Sarbu a spus ca CME se va concentra pe propriile piete, unde Bulgaria ar putea deveni a treia ca marime, dupa Cehia si Romania.

Veniturile nete ale grupului Central European Media Enterprises (CME) au crescut in primul trimestru cu 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 143,6 milioane de dolari, iar pierderea operationala a scazut cu 73%, la 19,1 milioane de dolari.

CME este o companie de media si divertisment integrata vertical, care opereaza companii de broadcasting, internet si continut TV, lideri pe segmentele lor, in sase state din Europa Centrala si de Est cu o populatie totala de aproximativ 50 de milioane de persoane.

Grupul are statii de televiziune in Bulgaria (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, Pro.bg si Ring.bg), Croatia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport si MTV Czech), Romania (PRO TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema, Sport.ro si MTV Romania), Slovacia (TV Markiza, Doma) si Slovenia (POP TV, Kanal A si TV Pika).

Compania este listata la bursa americana NASDAQ si la bursa de la Praga.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#sarbu, # cme, # achizitii, # publicitate , #stiri Pro TV