Todomondo, in loc de Locomondo

Miercuri, 21 Februarie 2007, ora 14:29
1195 citiri

Reprezentantii Romaniei la Eurovision 2007 au decis sa se inscrie in concursul de la Helsinki cu numele de scena Todomondo, renuntand la numele Locomondo, cu care au castigat selectia nationala, a informat, miercuri, un comunicat al Televiziunii Romane, remis Rompres.


"Am discutat despre mai multe variante de nume, unele de-a dreptul haioase, propuse de fanii Eurovision pe site-ul esctoday.com. Dar am considerat ca nu e cazul sa ne indepartam prea mult de numele cu care ne-am prezentat la selectia nationala. Combinatia Todomondo a fost pe gustul tuturor si a iesit 'la vot'', a declarat Mister M (Bogdan Tascau).
"Todomondo e, de fapt, o reflectare a dorintei noastre de a ne face cunoscuta melodia in toata lumea. E o melodie pe care speram sa o cante toti la Helsinki si pe care vrem sa-i convingem sa o voteze", a adaugat Ciro de Luca.

Fiecare membru al trupei a avut cate ceva de spus in legatura cu alegerea noului nume: Kamara a cerut ca in denumire sa fie in continuare cuvantul Mondo, Ciro a vrut sa fie neaparat un cuvant in italiana, Andrei a insistat sa fie un nume apropiat ca forma de cel sub care au castigat finala nationala, Vlad - sa aiba o tenta muzicala, Valer a sustinut ideea unei combinatii intre cuvinte din diverse limbi. Pana si fanii au avut un cuvant de spus, cei sase baieti consultand variantele propuse de vizitatorii site-urilor care s-au implicat in acest proces.

"Le multumim tuturor celor care au venit cu propuneri. Inclusiv celor care ne-au criticat. Speram ca acest nou nume sa ne poarte noroc cel putin cat Locomondo", a declarat Vlad Cretu.

"Baietii au avut toata libertatea in alegerea numelui, noi am venit cu cateva sugestii, dar am spus ca doar le facem niste propuneri, decizia revenindu-le. Este important ca ei sa simta ca TVR ii sustine in tot ceea ce fac, fara a le impune un anumit punct de vedere. Pe de alta parte, mai precizeaza comunicatul, toata lumea trebuie sa inteleaga din acest moment ca televiziunea este responsabila pentru tot ce se va intampla la nivelul promovarii si prezentei noastre la Helsinki, atat timp cat toate cheltuielile sunt suportate de noi.

''Nu este nimic nou, la fel am procedat si in anii trecuti, la fel vom proceda si acum, ne-am asumat aceasta responsabilitate din momentul in care am decis sa achitam taxa de participare la Eurovision 2007. Nu ne dorim nimic altceva decat sa nu dezamagim publicul", a declarat seful delegatiei, Dan Manoliu.

Pana la momentul finalei europene, Todomondo mai are de trecut diverse "probe". Luni, cei sase baieti au avut o prima intalnire cu Cornel Fugaru, care ii asista pe partea de tehnica vocala, marti au avut o discutie cu Eduard Carcota, pentru a reorchestra melodia. In zilele urmatoare, cei sase baieti vor incepe sedintele pentru coregrafie si miscare scenica cu Doina Botis, care a lucrat cu Akcent, Wassabi, Morandi, a fost implicata in emisiunea Dansez pentru tine (PRO TV), si pe care publicul o poate intalni pe scena Nationalului bucurestean, unde joaca (danseaza si canta) in musicall-ul Chicago.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...