Videanu, despre varsta de pensionare: obiectiunea presedintelui va fi votata de toate partidele

Duminica, 10 Octombrie 2010, ora 14:33
1464 citiri
Videanu, despre varsta de pensionare: obiectiunea presedintelui va fi votata de toate partidele

Liderul PDL Adriean Videanu afirma, intr-un interviu difuzat, duminica, de Pro TV, ca poate garanta, vizavi de Legea pensiilor, ca obiectiunea sefului statului legata de varstele de pensionare va trece prin Parlament votata de toate formatiunile politice parlamentare, potrivit Mediafax. 

El a apreciat ca optiunea sefului statului pentru micsorarea varstei de pensionare la femei este o chestiune de oportunitate.

Liderul PDL a spus la Pro TV ca poate garanta ca obiectiunea sefului statului va trece prin Parlament votata de toate formatiunile politice parlamentare.

Pe de alta parte, intrebat daca Guvernul nu are o problema in legatura cu faptul ca presedintele Camerei, Roberta Anastase, "a furat" la votul din Parlament la Legea pensiilor, Videanu a raspuns: "Nu as vrea sa intru pe aceasta tema, faptul ca s-a furat sau ca nu s-a furat este un aspect care s-a lamurit, inclusiv din punct de vedere al cutumei parlamentare".

El a adaugat ca in Parlamentul Finlandei s-a adoptat o lege in conditiile in care in sala erau doar patru parlamentari, toti de la opozitie.

Videanu a amintit ca PDL a luat o decizie, comunicata public, de a o sustine pe Roberta Anastase la sefia Camerei Deputatilor.

Intrebat cate locuri de munca promite PDL in conditiile in care PNL promite, in programul de guvernare "A doua modernizare a Romaniei", 500.000 de locuri de munca in urmatorii cinci ani, Videanu a spus ca liberalii "nu au niciun fel de fundamentare".

El a adaugat ca PDL "propune" 30.000 de locuri de munca in economia reala in 2011 daca se vor pune in practica trei masuri economice pentru o crestere economica de 3%, si 80.000 de locuri de munca in economia reala in 2012, cu o crestere economica de 4,8%. 

#videanu, #varsta pensionare, #legea pensiilor , #stiri Pro TV